Saint-Fargeau 2005
  

van 27-08-2005 t/m 05-09-2005

Onze route...

Zaterdag 27 augustus

Om 03:45 weggereden.

Tot onze grote verbazing om 06:00 Frankrijk ingereden, ondanks dat wij een conflict hadden met 'Harry' aka TomTom bij Antwerpen. Om 09:30 Parijs via de binnenste Periferique verlaten zonder enige problemen. Rob, eat your heart out! Om 12:30 leidde 'Harry' geheel volgens opdracht ons naar het kerkje in Saint Fargeau. We stonden dus bijna met caravan en al in het kerkje zelf. Een soort drive-in kerk dus. Mijn vrouw wilde een kaarsje aansteken, maar dit bedoelde ze nu ook weer niet. Maar goed, om 13:00 waren wij al bij de camping. Alleen ging die ging pas om 15:00 open.

Humor! Tijd voor een verkenningstocht, gevolgd door een biertje en dit verslag.

Nog een uurtje wachten.

Om 15:00 kregen we plaatsje 73 toegewezen. Heerlijke plek in het bos. (kontje van de caravan naar het noorden). 1 Hollands stel, 1 Belgisch stel en voor de rest Fransen. Het lijkt erop dat de meeste gaan inpakken en dan zijn wij alleen?

Zondag 28 augustus

Heerlijk uitgeslapen. Stokbrood op de camping gehaald (voor de laatste keer, het seizoen eindigt hier op 1 september!). In St. Fargeau is een kleine supermarkt en een grote is in Cosne sur Loire (32 km vanaf de camping). Lekker binndoor naar toe gereden, gesjopt en weer terug. Wandeling gemaakt en wat gedronken op het terras bij het water. Heerlijk!

Lekker gegeten (ons nieuwe oventje en camping grill uitgeprobeerd).

Maandag 29 augustus

Vandaag gaan we naar Auxerre, binnendoor mbv TomTom. Die werkt hier prima.

Auxerre viel enorm tegen. Wel heel groot, maar dat was dan ook alles. Dus hebben we de Geant opgezocht (via TomTom). Waanzinnig groot, maar daar gaan wij woensdag nog een keertje sjoppen.

Terug naar Saint Fargeux. Helaas wederom alles dicht. Dus moeten wij hier later nog eens naar toe. "Thuis" alles uitgeladen en lekker quiche gegeten met een wijntje. Oh ja, het is 30 °C in de schaduw! Gerechtigheid... Lekker gezeten aan het meer met een ijsje en later een BBQ.

Dinsdag 30 augustus

Dit is onze artistieke rustdag. Dus uitslapen, lekker ontbijten, Jolanda tekenen met verf, pastel, enzovoorts en John met de laptop. Ondertussen wordt het steeds warmer. We eten net zo vaak als de Fransen. Dus hebben we als lunch geroosterd brood, met olijfolie, knoflook en kruiden. Avond eten? Jawel, gebakken aardappelschijfjes met stoofvlees.

Woensdag 31 augustus

Boodschappen halen bij de Brico en Géant. Bench via het voorraam naar binnengeschoven en kinderen erin gedaan.

Om 09:30 vertrokken en om 13:30 terug. We’ll met 25 meter hekwerk voor de tuin, veel kaas en wat vis. Rondje gelopen, ijsje gegeten en kaarten geschreven.

Verder lekker rondgehangen en gekeken naar onze attractie: Twee teckels, twee touwen, een boom en ze dan elkaar zien achtervolgen. Lekker uitgebreid koken na het afwachten tot het een wat leefbaardere temperatuur is geworden. Vervolgens helemaal niets.... Dat is nu vakantie.

Donderdag 1 september

Er vroeg uit om alles veilig re stellen voor de regen. Daarna weer verder slapen. Lekker ontbeten, terwijl het stopt met regenen en het zonnetje door probeert te komen. Lange wandeling gemaakt.

Vrijdag 2 september

Vandaag naar de markt. Een half uurtje later stonden we met een paar leuke tijdschriften rijker en een illusie armer (niet alle markten zijn leuk) weer bij de auto. Dus gingen we maar een stukje toeren.

Gisterenavond kwamen er 2 vriendinnen naast ons staan, die het hadden over een 'Depot vente', ofwel een soort kringloper winkel. Dus na 500 meter op onze toer komen wij een groot bord tegen met daarop 'Depot vente'. Dit hadden wij in eerste instantie gemist, als we al hadden geweten wat het betekende.

Daar hebben wij een kleine parasol, een haardscherm, flessenrack en hutkoffer gekocht.

  

Daarna de rest van de middag zitten genieten van onze prijzen. (de vriendinnen zijn er ook heengeweest, maar waren zo vroeg dat het nog gesloten was, haha). En de dag afgesloten met kaasfondue (Van President! Heerlijk).

Zaterdag 3 september

Toch nog een keer naar de Depot vente om een lamp voor in de gang op te halen. Bleek dus een dubbele halogeen lamp te zijn, dus de hele buurt kan genieten.

Uiteraard nog boodschappen gedaan bij de Atac in Saint Fargeau zelf. Deze is ook lekker groot. Oh ja, eindelijk postzegels kunnen kopen! Nu nog plakken en posten. Daarna in restaurant La Calangue een heerlijke lunch genomen, rauwe ham met meloen, rosbief met frites, kaasplankje, ijs met vruchtjes. Dit alles met een lekkere fles wijn, afgesloten met een lekker kopje koffie. Daar hebben we de gehele middag van zitten genieten. s'Avonds van ons eigen kaasplankje genuttigd.

Zondag 4 september

Met behulp van TomTom een hele leuke binnendoor route gepland naar Villechaud bij Cosne-sur-Loire.

Daar was namelijk een rommelmarkt. Grappig! Score: twee rozenkransen.

Daarna terug naar de hondjes terug, weer via een creatieve route met TomTom. Het was eventjes omrijden, maar we hebben nu zelfs de kaarten gepost! Dit doen we dus nooit meer. Overal kun je kaarten kopen, maar postzegels niet en een postbus is ook ver te zoeken.

Het is nog iets te warm om op te ruimen (35 graden in de schaduw). Nog even af rekenen (9.90 Euro per dag!). Om 17:00 toch maar gaan opruimen. Party grill aan en lekker bakken met een overheerlijke fles Bordeau.

Maandag 5 september

's Nachts nog eventjes er uit om de koelkast droog te zetten. Gelukkig hadden we de voortent er al afgehaald. 's Ochtends ontbeten, en brood klaar gemaakt voor onderweg. Iets na achten weggereden. De Atac was nog dicht, dus die Bordeau halen we volgende keer wel weer op. Honden gecorrigeerd en lekker doorrijden. Bij Parijs de buiten periferique genomen. Nooit meer! Ze zijn hier echt gestoord. Maar goed, om omgeveer 16:30 thuis en op gaan ruimen.

Helaas, het zit er weer op...