Amboise 2007
  

van 28-04-2007 t/m 06-05-2007

Onze route...

Zaterdag 28 april

Om 04:00 weggereden. Ditmaal een route uitgestippelt zodat TomTom ons onmogelijk door de Thijsmantunnel kon sturen. Ons idee was om de Péage te nemen tot Parijs, de binnen périférique te nemen en dan met de N20 naar Orléans te gaan. Helaas reed onze Touran niet zo lekker zodat we toch maar weer de Péage opgezocht hebben. Maar het laatste stuk vanaf Orléans via de N152 langs de Loire gereden. Over de hele lengte veel Brocante, depot ventes en super marchés. Om 14:00 waren we er al (615 km). Uiteraard even wachten tot ze open waren en toen ons plekje opgezet. Even gesjopt bij de E.Leclerc, gedouched en toen heerlijk hangen. Onze vaste rubriek: "het weer". 26 graden in de schaduw (oh ja, het is april, weet je nog wel?). En de dissel wijst naar het noord-noord-westen. En wie komen we hier tegen? Carla en Piet Sperling.

Gelukkig zijn er hier ook nog een heleboel eenden. Gezelliger dan Carla en bemoeien zich minder met ons. Ze laten wel duidelijk weten wat ze willen als je met een zakje ritselt.

Zondag 29 april

Lekker uitgeslapen, ontbeten en toen onze voortent opgezet in plaats van de caravanstore. Maar ondanks dat we hem na het nemen van wat foto's weer wilden afbreken, hebben we alleen de zijwanden er maar uitgehaald. Nog even geluierd en toen Amboise ingelopen. Heel leuk en wij hebben kussenslopen gekocht! Jawel eindelijk! Een met een teckel erop en een met aangeklede honden.

Al heel lang waren we hier naar op zoek. Vervolgens het kasteel bekeken. Heel mooi gerestaureerd en de 'place to be' voor elke Italiaan. Tenslotte ligt hier het graf van Da Vinci.

Daarna lekker gegeten en lekker gehangen.

Maandag 30 april

Vroeg op om naar de depot ventes te rijden die wij op de heenweg hadden gezien. De eerste was nog dicht, de tweede was 4 tot 10 keer duurder dan leuk. De derde was ook nog dicht. Daar gaan wij van de week nog langs. Het heet Citron Blue en zit vlak voor Beaugency (gezien vanaf Amboise). De vierde was ook op mysterieuze wijze gesloten. Er brandde we licht... Nog een leuk ritje gemaakt, boodschappen gehaald bij de E.Leclerc en daarna lekker gaan hangen. Nog steeds prachtig weer! We zullen het echt verdiend hebben.

Helaas ging het na deze opmerking ging het een paar uur later regenen...

Dinsdag 1 mei

Weer uitgeslapen en lekker ontbeten.

Vervolgens naar de Bric-A-Brac gereden in Cangey. Een kleine, niet al te drukke vide grenier, dachten we. Dus niet... Het was heel druk, maar ontzettend gezellig en was verspreid in het hele dorp. En dat was groot. Onze buit? Haardbloksteunen voor 10 E, een karaf voor 1 E, een glazen kaasstolp voor 3 E, Bambie om de hondenriemen aan te hangen (?!) voor 10 E en een kunstobject met een man en vrouw voor 20 E.

   

   

Veel bekijks gehad met Bambie maar moesten toch terug om te eten. Dat konden we nog net buiten doen, voordat er heel wat water van boven op ons los werd gelaten.

Woensdag 2 mei

Naar het kasteel gegaan in Chambord. Adembenemend! Erg groot en fantastisch bewaard gebleven. Het juweeltje is toch wel de dubbele wenteltrap, waarschijnlijk een idee van Da Vinci.

Thuis nog een wolkbreukje gehad. Ietsjes minder, maar we hebben alles droog kunnen houden.

Donderdag 3 mei

Met dit weer zou de was over 4 maanden droog zijn, maar goed, er was weer een dag van zon beloofd en dat zag er goed uit!

Eerst boodschappen gehaald voor de laatste paar dagen en voor thuis. Gelunched met onze eendjes en toen naar Clos Lucé gegaan. Het (laatste) huis van Leonardo Da Vinci. Een soort landhuis met een prachtig park. Nadat je de toer door het huis hebt gedaan, kun je niets anders hebben dan bewondering voor deze man. Hij heeft op zoveel gebieden iets gedaan en zoveel van zijn ideëen zijn werkelijkheid geworden. Gewoon fantastisch. En dan het park. Ontzettend mooi.

Vervolgens door de stad gelopen richting de kerk. Leuke winkelstraatjes en we hebben zelfs een internet café bezocht. De kerk was erg mooi en indrukwekkend. Helaas zagen wij een Brocante / Achate vente op de heenweg. Dus moesten wij naar binnen ook al was hij net wel / net niet open. Heel veel leuke dingen voor een hele leuke prijs. Wij (Jolanda dus) hebben een meisjes paspop gekocht. Die was 75 E, maar met wat afdingen kwamen wij uit op 90 E. Dan kregen wij er wel een jurk met attributen bij.

En nog leuke attributen ook. Maar omdat zij niet de lichtste was, moesten we eerst de auto halen. Hij blijft lelijk en nooit onze keus, maar de stoeltjes konden opgeklapt worden en dan hadden wij lekker veel ruimte. Dus Marie-Antoinette opgehaald, lekker gegeten en lekker genieten van het mooie en ditmaal zelfs droge weer.

Vrijdag 4 mei

Somber weer en wij hadden in de planning markt, hangen, kaasfondue met wijn en verder hangen staan. Dus eerst naar de markt gegaan. Veel, maar dure groente, ontzettend mooi vlees en vis. Maar wij hebben het bescheiden gehouden met een tweetal mango's. Iemand kocht 3 artisjokken, niet duur, maar wat kun je ermee? Een google-item.

Daarna de plaatselijke specialiteit gehaald in de Chocolatier. Hint: volgende keer kijken naar prijs per kilo of per ons. Wij zijn dus met het plaatselijke goud (maar wel lekker) terug gegaan naar de camping. Hier een grappige route gemaakt om lekker rond te rijden in plaats van het geplande hangen. Via Tours en Loche (volgende keer terug!) rondgereden. Hele mooie omgeving. Thuis? Hangen, douchen, eten en verder hangen. Een welverdiende rust.

Nog een belangrijke opmerking: Marie-Antoinette heet vanaf nu Colette...

Zaterdag 5 mei

Naar Amboise Noord geweest en het was zo groot en leuk dat wij na 10 minuten al klaar waren. En dat was inclusief stokbrood halen. Beetje opgeruimd en rondgehangen, kaasfondue en nog verder hangen. Het weer was nou ook niet je van het. Later ging toch nog het zonnetje schijnen, maar het bleef een beetje fris.

Zondag 6 mei

Vroeg opgestaan, rustig ontbeten en alles ingepakt. Om 08:45 afgerekend en via dezelfde route teruggereden, dus de N-152 tot Orleans afgereden en daar de Péage op tot Parijs, de binnen périférique en naar Lille. Om 17:30 waren we thuis en zat onze vakantie er helaas weer op.