Poix-de-Picardie 2008
  

van 03-07-2008 t/m 08-07-2008

Onze route...

Donderdag 3 juli

Om 05:50 weggereden en met 1 tussenstop kwamen we om 09:55 (315km) aan. We gingen om 07:35 (145 km) de Franse grens over. Na drie kwartier waren we helemaal uitgestald. Boodschappen gehaald en hangen!

Oh ja, de dissel naar het zuiden! Voor de eerste keer en wat gaat dat geven?

Het weer? In de zon heel erg warm en als het erg ging regenen, duurde dat overdag maar een paar minuten. 's Avonds duurde het een uurtje.

Vrijdag 4 juli

Uitgeslapen, ontbeten, boodschappen gedaan in de Champion en een verkenningsrondje gedaan door het dorp. Het belangrijkste is er: uiteraard een bakker, brillen, kranten en tijdschriften, tandarts, apotheek en jawel, een grafwinkel (!).

Daarna een leuk wandelingetje van 11.5 km. Dat stelt niet zoveel voor zou je zeggen. Het was een zeer mooie tocht, maar het waren Franse kilometers en we misten toch een paaltje. Dus zijn we maar in een richting gelopen, waarvan wij dachten dat dat thuis was. Gelukkig was dat ook zo, maar we konden er niet zo om lachen dat we ergens tussen de tarwe stonden en niet wisten waar we waren of waar we heen moesten. Gelijk maar besloten om dit nooit meer te doen, zeker niet zonder kaart. Vervolgens alleen maar langs La Poix gelopen, wat de paaltjes ook aangaven. Dus kwamen we na 3,5 uur verrot aan bij de camping. Douchen en hangen!

Oh ja, dissel naar het zuiden? Je staat s' avonds in de zon buiten te koken. Dus da's ook niks.

Het weer is verder geweldig. Veel zon en een heerlijke temperatuur.

Zaterdag 5 juli

Heerlijk uitgeslapen na die mars van gisteren. En toen de route Les Évoissons gaan doen. Het was een korte route, maar wel enorm mooi, ondanks de regen. Zelfs dan is dit een mooi gebied. De kerk in Blangy-sous-Poix, de dorpen Guizancourt en Méréaucourt en de kerk in Agnières... geweldig.

In de middag lekker genieten van het weer.

Zondag 6 juli

Eerst langs de bloemen en fruit markt. Wij gingen met de auto er naar toe, want dan konden we gelijk doorrijden als het niks was.

Dus moesten we parkeren. Inderdaad, groente, fruit en planten. Maar ook vlees, vis, kippetjes met aardappels, tafels en uiteraard kleding.

Om 11 uur vertrokken naar de badplaats Ault met de mooie kliffen. Prachtig om te zien, heel veel foto's gemaakt, zelfs van meeuwen. En die kliffen zijn echt mooi. Vervolgens naar het plaatsje Bois-de-Cise. Daar woont het verschrompelde creme-de-la-creme van Frankrijk. Maar in echt heel leuke charmante lieve huizen. Verder is het een grappig plaatsje dat symetrisch is aangelegd met een prachtig uitzicht op de zee.

En daarna naar Mers-les-Bains. Een echte kustplaats met jachthaven en visserij. Aan de ene kant van de haven (met het kiezelstrand) aparte huizen die naar New Orleans doet denken in alle kleuren. Aan de andere kant (dat eigenlijk Le Tréport heet) veel eetgelegenheden en een heerlijke sfeer.

Maandag 7 juli

Naar Pierrefonds gereden voor het kasteel waar 'The man in the iron mask' is opgenomen.

Even bij Compiegne gestopt bij de KFC, waar wij ons huwelijksfeest-diner hebben genoten.

In tegenstelling van wat wij dachten, stond het kasteel midden in het dorp. Het was ontzagwekkend groot en imposant. Veel foto's gemaakt en veel gefilmd.

Op de camping navraag gedaan over een verblijf van 4 maanden. Dat viel mee en dat gaan we waarschijnlijk ook doen.

Dinsdag 8 juli

Op ons gemakje opgestaan en begonnen met opruimen en inpakken. Tegen 11 uur weggereden en we waren helaas al weer rond 3 uur thuis.

Conclusie: deze streek is echt verrassend en zeker de moeite waard om terug te keren.

Nog te doen:
- Depot vente in Illois
- Depot vente in Marseille-en-Bauvai...

Hints:
- KFC in Compiegne
- 13&14 juli Vide Grenier in Grandvilliers
- laatste weekend van april in Amiens
- Ed en Aldi in Grandvilliers