Poix-de-Picardie 2009
  

Wij hebben hier heel wat weekenden gezeten (totaal 37 dagen), dus zijn dit heel wat verslagen...

van 04-04-2009 t/m 05-04-2009

Onze route...

Zaterdag 4 april

Om 06:45 weggereden om de caravan neer te gaan zetten op de camping "Le bois des pêcheurs" in Poix-de-Picardie.

En ditmaal met teckels... Om 11:00 kwamen we al aan. We werden weer hartelijk verwelkomt en begrepen al snel dat de burgemeester haar niet ingelicht had over onze komst. De plaats die wij bedacht hadden (114) zat in het gedeelte dat nog dicht was, maar le Maire had geschreven dat het goed was, dus was het goed. Morgen is er feest in het dorp (kermis) en het schijnt zeer druk te worden. Om 13:30 stond de voortent en waren we helemaal uitgepakt. Met de juiste gebruiksaanwijzing was het een succes!

Vervolgens onze teckels de buurt laten zien. Die waren op hun manier diep onder de indruk. Niet echt dus. Dus maar wat boodschappen gaan halen. Het slechte nieuws is dat de Champion niet meer is. Het goede is echter dat het een Carrefour is geworden. Het vlees zag erg fantastisch uit en we nemen morgen wat mee voor Babi Pangang. Ook hebben wij zo'n bruin plastic kannetje van 5 liter met Corbieres meegenomen. Verbazingwekkende lekkere rode wijn! Er zal morgen waarschijnlijk geen markt zijn, maar we gaan zeker kijken! Het weer? Heel, heel veel mist onderweg. En koud! 7°C! Later nog steeds bewolkt en maar 14°C. Helaas werd het 's avonds 6°C!

Zondag 5 april

's ochtends was het nog steeds mistig en fris 5°C. Maar we hebben wel heerlijk uitgeslapen. Na een lekker ontbijt het dorp ingelopen. Eerst over de kermis met daaromheen de weekmarkt. Vooral voor kleine kinderen, maar erg gezellig. Boodschapen gedaan en een enorm stuk spek gekocht. Vervolgens gelunched en lekker genieten van het zonnetje. Heerlijk! Ook de teckels bloeiden helemaal op. Vroeg gegeten en om ongeveer 16:00 naar huis gereden. Om 20:00 waren we al weer thuis.

 

 

van 10-04-2009 t/m 13-04-2009

Vrijdag 10 april

Om 9 uur weggereden en in een ruk doorgereden. Een beetje teveel van het goede. Maar om 12:30 kwamen we al weer aan. Lekker uitpakken en boodschappen doen voor de avond en morgen. Het weer is wisselvallig, maar heerlijk om buiten te zitten.

De teckels zijn rot vervelend, behalve in het gras bij zonlicht, dus voor de rest van de dag ging het prima!

Om 21:00 begon het zachtjes te regenen. En welgeteld 5 minuten...

Zaterdag 11 april

Lekker uitgeslapen en ontbeten. Het is heerlijk. 18°C en een lekker warm zonnetje. In de middag wat bewolkt, maar het bleef lekker. Nog een wandelingetje gemaakt en lekker de BBQ aangezet.

Zondag 12 april

Vandaag naar de markt gegaan. Met een trosje teckels die veel bekijks hadden. Veel lekkere dingen zoals konijn, St-Jacobsschelpen, zalm en escargots. Wij hadden al meer dan genoeg vlees in h is, maar als wij hier langer zijn nemen we wat mee, of anders voor thuis.

Ondertussen worden we steeds luier, maar dat hebben we verdiend (vinden we zelf dan).

Maandag 13 april

De laatste luierdag van dit lange weekend. Een beetje mistig, maar de temperatuur was aardig.

Nog even wat ingeslagen voor de komende week (jawel de Carrefour was open).

Toch wat vroeger naar huis gereden (half een), want het weer was fris en een beetje somber. Dus om half vijf waren we er al weer.

 

 

van 24-04-2009 t/m 26-04-2009

Vrijdag 24 april

Om 15:00 weggereden. Een aantal keer file gehad en daarom maar besloten om toch de Péage te nemen. Helaas deden we dat pas onder Lille, dus alleen het laatste stuk gedaan. Totaal iets meer dan €10, maar wel met 130 km doorrijden. Dus om 19:00 waren we er al. En een kwartier later helemaal uitgepakt. We worden steeds handiger. De teckels zijn ook dolgelukkig, want ze hebben weer gras! En wat wilt een teckel nu nog meer (behalve eten)?

Zaterdag 25 april

Schandalig uitgeslapen. Er vielen in de ochtend wat druppels regen, maar dat was al weer snel over. Eten gehaald voor de middag, avond en de volgende dag. Ietwat veel te dure kippepoten. Dus halen we nooit geen lekker uitziend vlees meer bij de Carrefour, of het moet een promo zijn. Verder hebben we de hele dag buiten gezeten in de zon. Heerlijk. Morgen vroeg op, want we moeten al om 09:00 in Amiens zijn voor de markt.

Ps: het vlees was wel heel lekker...

Zondag 26 april

Om 07:30 opgestaan. Nog steeds geen regen, maar wel bewolkt en erg fris (6 °C). Om 08:30 weggereden naar Amiens en we kwamen daar om 09:00 aan. Parkeren ging net, dus we waren op tijd. Na even wandelen kwamen we al bij de eerste kraampjes aan. De vide-grenier was dus in het gehele centrum van Amiens en niet alleen in les halles du beffroi et quartier saint-germain. En dat maakte het een enorme serieuze indrukwekkende vide-grenier met hele mooie spullen. Het werd terplaatse een rederie genoemd ofwel een soort braderie. Er waren heel weinig kraampjes met rommel. De prijzen waren normaal. Opvallend veel speelgoed, Franse tuinsetjes en dingen uit kerken. Het was enorm indrukwekkend. Na een paar uur hadden we waarschijnlijk nog maar een kwart gedaan. Onze buit bestond uit een ijzeren serveertafeltje en een eiermandje.

   

Hadden we veel meer geld bij ons gehad en steekwagentjes, liepen we net als de anderen te kopen. Volgend jaar nemen we een lang weekend en gaan met de caravan in Poix-de-Picardie staan en proberen de gehele markt te doen.

Later lazen we dat dit een réderie was met 2500 exposanten.

Om 12:30 waren we al weer terug en hebben nog afgepeigerd zitten nagenieten. Daarna lekker gebarbequed.

Beetje rommelen en de hangoudere uitgehangen en om 15:00 terug gereden naar huis, waar we om 19:00 aankwamen.

Onze teckels worden steeds liever (gras?), gedragen zich voortreffelijk in de auto en beginnen zelfs te luisteren. Dit geeft ons vreugde.

 

 

van 29-04-2009 t/m 10-05-2009

Woensdag 29 april

Om 15:00 weggereden em om 18:40 waren we er al! Snel alles uitgepakt en onze kinderen hun cadeaux gegeven. Een paar veel te grote botten. Dat was een succes.

Donderdag 30 april

Vreselijk uitgeslapen, boodschappen gehaald en rongehangen. Van Isabelle gehoord dat er een leuk boekje bestond met alle brocantes et rederies de la Somme. We wisten het niet zeker, maar we hebben 1 van de 3 boekjes genomen in de hoop dat het de juiste was. Dat was ook zo. De weersvoorspellingen zitten er weer lekker naast. Geen regen, wel licht bewolkt en geen regen en 21°C in de schaduw in plaats van de beloofde 15°C. Wat vervelend... Lekkere BBQ met speklapjes, verder gehangen...

Vrijdag 1 mei

Vandaag is het een nationale feestdag in Frankrijk. En gelijk het begin van het seizoen van de brocantes, vide-greniers en réderies.

Als eerste zijn wij naar Longueau gegaan, waar 700 exposanten staan. Een echte rommelmarkt waar je echt moet zoeken voor iets leuks. Onze buit bestond uit een oud bestekkoffertje voor €10, 6 champagne bekers in een fantastische paar fluwelen doos voor €40, een klein fotolijstje voor Geert. Hier moet een stukje van zijn antieke groene vloerbedekking in komen.

  

En tot slot nog een 20 liter mandfles voor €5.

De tweede réderie was in Neuville Coppegueule met 80 exposanten. Een stuk kleiner dus. Het was maar 1 straat, maar wel een lange. Het was echt een dorpsfeest. Iedereen zat lekker buiten te eten en te drinken aan van die geweldige lange tafels. Onze buit was daar een aantal koperen pannen voor maar €20.

Thuis weer de BBQ aangezet voor de schouderkarbonades.

Zaterdag 2 mei

Bewolkt en maar 14°C. Mooi weer voor een wandeling. We hebben een kaartje gecopieerd bij de receptie van een route van 5 km. Om 12:45 zijn we gaan lopen en anderhalf uur later waren we vermoeid weer terug. Het laatste stuk was iets minder (kleine industrie), maar verder was het heel mooi en vooral rustig! Voor het grootste gedeelte hoorde je alleen maar vogeltjes.

Thuis lekker onze champagnebekers uitgeprobeerd met een frisse demi-sec en lekker gehangen. Wederom BBQ en...

Zondag 3 mei

Ditmaal geen réderie. Een interessante was vrij ver weg met niet veel exposanten. Dus dan maar een kustroute. Wel eerst even over de markt in Poix.

Het is maar 9°C, maar enorm vochtig en voelt dat veel kouder aan. Het regent ook af en toe, maar niet langer dan een minuut. Zal wel bij deze streek horen.

Vervolgens zn wij om ongeveer 10:30 vertrokken naar Berck-Plage. Mooi, maar niet echt iets nieuws. Nog twee kleine frietjes genomen, waar wij de gehele dag voldoende aan hadden. Vervolgens naar de andere kant van de Baie d'Authie gereden en eens rondgekeken. Ook al niet echt iets bijzonders. Vervolgens door Fort-Mahon-Plage en Quend-Plage-les-Pins gereden (typische strandplaatsen), via St-Quentin en St-Firmin naar le Crotoy gereden. Een typische vissersplaats met veel tourisme. Van deze plaats hadden wij veel meer verwacht en vroegen wij ons af hoe onze volgende kustroute zou zijn. Dus die hebben wij er maar aan geplakt. Dus naar St-Valery-sur-Somme, waar we later in de week naar toe zouden gaan voor een boottocht. Wederom hadden wij weer niet het "goh wat leuk" gevoel, dus dat gaat ook allemaal niet door. We hebben ook het stoomtreintje gezien dat hier rondrijd. Noem ons maar verveeld en verwend, maar zo'n treintje hebben wij op de Efteling. Vervolgens naar Cayeux-sur-Mer wat het ergste was tot nu toe. Daarana maar weer teruggereden naar Poix.

Het weer is inmiddels al weer veel lekkerder geworden.

Maandag 4 mei

Opgestaan met een heerlijke zon en temperatuur. Een gigantisch verschil met gisteren. Beetje aangerommeld en bij Isabelle nog wat wezen navragen. Onder andere waar we lekker konden lunchen. Die zaak in het centrum (Au Cardinal) was volgens haar voor toeristen. Zij raadde het "Auberge de la Forge" aan in Caulieres, zo'n 7.5 km verderop. Haar man is chef en had daar gewerkt. En daar hadden ze de specialiteiten uit de streek, zoals "la flamiche au maroilles". Wij moesten daar maar doorgeven dat we van de camping kwamen of anders kon zij wel bellen. Heel aantrekkelijk voor woensdag of donderdag.

Later kwam Isabelle nog een boekje brengen met daarin een interview van haar man, Philippe Vermesse, die nu les geeft in Parijs. Hierbij stond nog een aantal specialiteiten (waardoor hij iets in gewicht was aangekomen en niet meer op de foto leek). Het zag er allemaal heerlijk uit.

Dinsdag 5 mei

En het is weer bewolkt, maar wel droog. Vandaag naar Amiens gegaan. Eerst met aardig wat moeite de Leroy Merlin bezocht. Waanzinnig! Zoveel mooi materiaal en ideëen. We hebben al weer veel dingen gezien voor onze keuken. Witte tegels of steenstrips! Jawel, er bestaan echt mooie! En onze buit hier waren mooie gordijnen voor in de woonkamer. Ook nog gesjopped in the Carrefour. Die is ook redelijk groot hier...

Vervolgens naar de kathedraal. Een enorm en indrukwekkend gebouw. Geprobeerd wat mooie foto's te maken, maar een kerk is meestal te donker. Nog een beetje rongewandeld, maar de temperatuur is niet echt lekker, dus maar weer terug gereden. Wel via een depot vente-achtig iets op 214, Rue Saint Fuscien (10-12h 14-19h, behalve op dinsdag). En laat het nu dinsdag zijn...

Op de camping had mijn vrouw besloten om te kijken hoe groot mijn gevoel voor humor eigenlijk was. Het experiment ging als volgt: "Er zijn mensen op de camping uit Bergen op Zoom! Canadalaan! En zij is lerares". Even lekker lachen om het idee dat het lot zo wreed kan zijn, door ons weer op te schepen met Carla Sperling en echtgenoot op dezelfde camping.

Maar...

Het lot kan echt zo wreed zijn.

"Wat hebben wij zo verkeerd gedaan?!" vraag je je dan af. Wij weten het niet, maar wat het ook was, gestraft worden we er zeker voor.

Woensdag 6 mei

Het waait behoorlijk en het is bewolkt, maar de temperatuur is lekker 13°C. Beetje aangerommeld en een potje "teckel-werpen" in het beekje rondom de camping gedaan. Tegen het eind van de middag kwam het zonnetje door en was het weer heerlijk.

Voor morgen hebben we Isabelle laten reserveren bij "Auberge de la Forge" voor een lunch morgen. We zijn benieuwd!

Donderdag 7 mei

Iets vroeger opgestaan om ons ontbijt niet over te laten lopen in de lunch. Dus nog even lekker genieten van het heerlijke weer. Om een uur of 12 naar Auberge de la Forge gereden.

Daar hebben wij een menu du terroir genomen ofwel een menu met de regionale dingen. We hadden per menugang een heleboel keuzes, maar na een kwartier wisten wij het. Ondertussen hadden wij een schoteltje met daarop stukjes brood met makreel, ham en een soort salami gekregen. Dit alles afgedekt met wat kaas en kruiden. Ook kregen wij een klein bakje met daarin een stukje asperge, champignon, levertje, nog wat onduidelijk vlees en groente in een soort boullion. De waarschuwing was dat het heet was, maar dat was al duidelijk omdat de boullion nog flink aan het koken was. We hadden hierbij nog een lekkere cocktail genomen van fraises de bois. Hier kregen wij een blosje van.

En toen kwam het voorgerecht. “LA FLAMICHE AUX POIREAUX ET AU MAROILLES”! Dit was een soort groot pasteibakje van bladerdeeg, gevuld met groente (prei?), ham en de maroilles kaas. En dit op een bedje van sla met bietjes.

Het hoofdgerecht was “LE CANARD EN TROIS FACONS AU CHOU ET A LA BIERE PICARDE”. Hierbij kwamen we vanalles op het bord tegen. Gebakken aardappels, mouse van worteltjes, een gebakken champignon met daarop een soort pesto, een stuk gebakken witlof met daarop weer andere groenten, zoals andijvie. Uiteraard ook eend op een bedje van gestoofde andijvie. Dunne plakjes eend, rosé gebakken, met een boutje waar het vlees vanaf viel en een plak gebakken eendepaté. Met daar overheen gebakken champignons. Alleen de eendepaté was even wennen.

Ondertussen zaten wij al behoorlijk vol. Maar er kwam nog meer!

Een klein bordje “LE DUO DE FROMAGE SUR SALADE” met sla en bietjes en een stukje brie en chèvre. De sla had trouwens een heel klein beetje dressing die licht zuur was. Heel goed.

En als afsluiter “LES CREPES AUX POIRES CARAMELISEES SAUCE CHOCOLAT”, nog een tweetal met peer gevulde crepes en een bolletje vanille-ijs in chocolade saus. Maar dan de echte gele, mischien wel de zelf gemaakte versie.

En toen zaten we echt, echt, echt vol. Dus kregen we nog koffie... met een truffel en koekjes.

Toen we op de camping terugkwamen konden we alweer iets meer bewegen dan onze ogen en vingers. We waren heel goed gevuld.

Vrijdag 8 mei

Een nationale feestdag, dus weer genoeg réderies om af te lopen.

Eerst naar St Riquier. Dat was behoorlijk druk. Onze eerste buit was een handtafelrolveger. Echt een uitvinding voor een land met dat kruimelige verse stokbrood. Hartstikke handig, verzilverd en maar €4.

   

Verder nog een grappige houten beer voor €2.

Volgens het boekje waren er 200 exposanten, maar het leek veel meer. De kraampjes stonden verspreid door het gehele dorp. Ook nog even de abdij bezocht. Is dat een kleine kathedraal? Wel heel mooi en vooral licht van binnen.

Toch nog doorgereden naar Salouel waar ook een réderie was met ook zoveel exposanten. Iets meer rommel en dezelfde dingetjes. Helaas werd het snel donker en ging het behoorlijk waaien en regenen. Iets meer dan de gebruikelijke 10 druppels, helaas. We hebben thuis maar wat gegeten in plaats van een stokbrood met friet en veel saus.

Carla en Piet zijn helaas vertrokken. Goh, wat jammer, nu heb ik helemaal niets tegen ze gezegd... Schaam op mij...

Zaterdag 9 mei

Vandaag een route richting Beauvais gedaan. Eerst binnendoor naar Gerberoy. Volgens de gids was het een middeleeuws stadje en is een van de mooiste stadjes van Frankrijk. En dat was het inderdaad! En er was ook nog een middeleeuws festival. Gewoon geweldig. Vervolgens naar Beauvais om de route te beginnen door het Pays de Bray.

"Pays de Bray met zijn hoge kusten ligt als een knoopsgat in de krijtrotsen van het bekken van Parijs en is aantrekkelijk vanwege de weidse uitzichten: coulisse-landschap met appelboompjes en valleitjes met lichte bochten."

Het gedeelte van Beauvais wat wij eventjes zagen was niet het stoppen waard. De plaatselijke wilden zagen er niet zo vriendelijk uit, maar, daarbuiten is het inderdaad een heel mooi gebied. Veel meer heuvels en bossen (Oise) ten opzichte van het departement Somme waar Poix-de-Picardie ligt.

Via D981 door Auneuil en la Houssoye naar de orientatietafel van Neuf-Frênes. Dit via la Vauroux en Lalandelle. Na de tafel (die ietwat klein was en zodoende hadden we hem gemist (niet echt erg overigens) via de D22 het dal in. Inderdaad heel mooi om te zien. Verderop gekeerd en via de D129 naar Saint Germer-de-Fly. Hier staat een mooie enorme kerk met kapel. Wij zijn hier niet naar binnengeweest, maar dat is voor een andere keer zeker de moeite.

Verder via de D109 door Cuigny-en-Bray en Saint Aubvin-en-Bray naar Lachapelle-aux-Pots en Savignies gereden. Deze plaatsjes zijn bekend om hun pottenbakkers-dingetjes, maar onze interesse ligt niet echt in dat gebied. Savignies was een enorm mooi en leuk dorpje.

Tenslotte door het Forêt du Parc-St-Quentin terug naar Beauvais gereden. Eventjes door het centrum om naar de kathedraal te kijken die, ook de tweede keer, nog in de steigers stond. Heel mooi en ook de moeite waard om nog eens te bezoeken.

Teruggekomen op de camping werden wij uitgenodigd om een glaasje cider te komen drinken. Hier was de burgemeester en de 'chef' van het tourisme bij. De cider was heerlijk (uit Mericourt?) en Isabelle kon volgende keer een rondleiding regelen.

Zij vertelde wel dat zij na 5 jaar, maar een half-jaars-contract had gekregen en dat veel van haar plannen niet konden, want daar was geen geld voor. De twee eerder genoemde heren waren duidelijk managers en dachten alleen maar aan geld. Jammer want nu weten we niet wat er volgend jaar gaat gebeuren.

Zondag 10 mei

Op tijd opgestaan om alles een beetje op te ruimen en naar de markt te gaan. Vervolgens heerlijk in het zonnetje zitten luieren en lezen. Lekker gelunched en toen vertrokken. Om 17:00 waren we al weer thuis om de buit van de week uit te pakken.

 

 

van 22-05-2009 t/m 24-05-2009

Vrijdag 22 mei

Jolanda moest nog even werken en ik had vrij, dus zijn we laat in de ochtend vertrokken (10:30). Wel wat files gehad op de E17, dus kwamen we pas om 14:30 aan. Een uur later waren we uitgepakt, hadden boodschappen gedaan en zaten een lekker stuk pizza te eten met een wijntje.

Teddy zat op de heenreis vaak tussen ons in, lekker aandacht te trekken en rond te turen, maar bij het zien van zijn lapje gras werd hij echt vrolijk en waanzinnig enthousiast. Lotje vind het ook heerlijk, maar laat dat niet zo blijken.

Het weer is ronduit fantastisch! Zon, mooie witte wolkhes en zo'n 25°C in de schaduw.

Zaterdag 23 mei

Uitgeslapen, ontbeten, boodschappen gehaald, gelunched en weer gaan hangen. Het is stralend mooi weer en 20°C in de schaduw.

Als John niet achter zijn laptop zit (thuis dan), dan gaat hij hier weer een kasteel, het Chateau de Pierrefonds (van papier) zitten maken. Het 'leuke' hiervan is dat het heel groot wordt en iets langer dan een dag gaat duren.

Helaas werd het hier ook bewolkt, maar droog.

John had iets op internet gezien over bloemen, feest enz. Ook wilden wij de kerk nog eens zien. Dus, ten eerste ging het druppelen, ten tweede was er geen feest te zien en ten derde was de kerk weer gesloten. Wel hebben wij een tuincentrum-achtige winkel gevonden, waar ze aardig wat hadden voor het beregenen van de tuin en Aigle laarzen. Daardoor was onze tocht niet helemaal verloren.

Verder bleef het een beetje somber, maar de temperatuur goed.

Zondag 24 mei

Heerlijk! 20°C en een zonnetje.

Even boodschappen gehaald en een rondje over de markt gelopen. Het was enorm druk. In de Salle de Fetes was een expositie over de natuur. Wat over de plantjes en een hoop kunstenaars. Er was maar 1 schilder wiens werk we mooi vonden. Uiteraard de burgemeester nog een hand gegeven. Die herkende ons nog!

Verder nog lekker buiten gezeten, wachtend op het moment dat we weer mogen gaan eten.

Een lekker stokbroodje met chevre (met olie en even in de oven).

Om 14:45 weggereden en met file endergelijke kwamen we om 18:45 thuis aan, vloekend op alle Nederlanders, maar dat hoort zo (denken we).

 

 

van 04-06-2009 t/m 07-06-2009

Donderdag 4 juni

Iets later vertrokken, omdat we nog moesten stemmen. Het was lekker doorrijden, maar we zijn wel even gestopt voor een broodje ham. We waren echt flauw geworden. Ook een korte stop bij een Carrefour gemaakt om het nodige in te slaan. Dus waren we pas om 19:30 op de camping. Lekker vlotjes uitgepakt en genieten van de rust, ook al was het behoorlijk kouder dan vorige keer. De camping was helemaal netjes gemaaid, maar nog niet helemaal open. Veel Nederlandse passanten en een brit. Dus Jolanda was weer ontzettend blij. Komt ze geen vervelende oude vellen tegen op het werk, dan hier wel. En wel dezelfde chagerijnige, geen enkele beleefdheidsvorm kennende na-de-oorlog-generatie 'k'-volk. Een voordeel: oude vellen gaan het eerst. Alhoewel ze zo verzuurd en of verbitterd zijn dat niet eens willen branden in de hel. Voor zover onze kijk op ouderen.

Vrijdag 5 juni

Asociaal lang geslapen, maar ook hier geldt ons excuus: 'we zijn het waard en hadden het nodig'.

Eerst nog even boodschappen gedaan. Een hoop 'promo' vlees meegenomen. Echt goedkoop. En toen gaan klussen! Eerst de voortent weer strak zetten. Daar zat een zonk in en zag er wat slapjes uit. De zonk is er niet helemaal uit, maar hij ziet er weer goed uit. Vervolgens de nieuwe boiler ingebouwd. In eerste instantie wilden we hem gelijk recht zetten, maar dat ging niet omdat de slangen dan een beetje vreemd zouden lopen. Verder zat hij er lekker vlot in en was meteen dicht. Toen de tafel vastgezet. Die was los te nemen, zodat je het zitgedeelte om kon bouwen tot bed. Dat kan nog steeds, maar nu moet je eerst 4 schroeven eruit halen. En om 13:00 was dit allemaal al gedaan.

Verder is het heerlijk weer en zitten we lekker te genieten.

Later hebben we on weer lekker kunnen ergeren aan nieuwe oude vellen. Vooral de Nederlandse versie heeft waarschijnlijk alleen een sociaal gevoel bij het stemmen, maar gedag zeggen (de basis) zit er niet in. Volgende keer gaawe tussen de Fransen staan.

Zaterdag 6 juni

Gisteren was het heel laat geworden en dus stonden we pas om 11:00 op. Een record voor ons.

Eerst ontbijten, afwassen en boodschappen gedaan.

Vervolgens de route gelopen die we vorig jaar ook gedaan hebben, maar dan de verkorte versie. Om ongeveer 15:00 waren we weer terug en zijn met het eten begonnen.

Eerst lekkere kippenbouten in champignon-room-saus en vervolgens sardines (ook een promo 1kg voor €2) gemaakt volgens ons nieuwe kookboek "De smaak van de Provence".

Het was allemaal verrukkelijk!

Zondag 7 juni

Een keer bijtijds opgestaan, ontbeten en toen naar de markt gegaan. Weer artisjokken gekocht om ditmaal met een ander kookboek uit te proberen. En een knoflook maatje XL. Hel benieuwd hoe die smaakt. Geen kip gehaald, maar een heerlijk sissend beenhammetje en pommes de terre.

Vervolgens naar een rederie in Ailly-sur-Somme gegaan (200 exposanten). Een vreselijke hoeveelheid rommel, maar daqrtussen toch nog een boekenstandaard voor €5. Niet lang gebleven dus.

Terug op de camping even opgeruimd en ingeruimd. De aardappeltjes warm gemaakt en heerlijk gegeten van het hammetje. Die was inderdaqd overheerlijk. Om 14:00 waren we zelfs klaar met afwassen en zijn lekker buiten gaan zitten.

Om 15:30 weggereden en om 19:15 waren we al weer thuis. 15 minuten later helemaal uitgepakt en wel...

 

 

van 12-06-2009 t/m 14-06-2009

Vrijdag 12 juni

Om 15:15 weggereden en ingeslagen bij de Carrefour voor Amiens. Het was wel redelijk druk onderweg. Maar om 19:30 waren wij er en nog geen 10 minuten later uitgepakt en aangesloten.

Het eerste wat opviel was het gebrek aan teckels. Die waren onder de hoede van Laura.

Maar toen...

Het verhaal van de reactieloze oude vellen ging verder! De eerste keek met zijn pannetje in zijn handen vreemd op en draaide gewoon zijn hoofdje weg. Een duidelijk gevalletje van vergeten af te schieten in de oorlog. De tweede oorlog, dat nog wel. Het tweede oude vel keek mij vanaf een meter afstand aan en wist ook niet meer wat je in zo'n situatie moest doen. De minste sociale vaardigheden had dit oude vel niet meer.

Of komen ze helemaal niet van hier!?

Na deze verontrustende ontmoetingen met de aliens, vermomd als oude mensjes, lekker buiten gaan zitten met een glaasje rosé.

Mischien moeten we boe roepen naar ze, vallen ze om en worden teruggebracht naar huis. Hopelijk is dat niet in Nederland op de paneet aarde... Maar die pech zullen wij wel weer hebben.

Ik moet dat boek of film eens opzoeken "the triffids" geloof ik...

Zaterdag 13 juni

Om 11:00 naar de Leroy Merlin gereden om eens lekker te snuffelen. Tot onze schrik waren de steenstrips die wij zochten ineens wit/beige. Dus volgende week gaan wij naar Amiens om die strips meteen op te halen. Wel verf gekocht met een provinciaals kleur blauw en wat dingetjes voor de tuinberegening, in de hoop dat het het juiste is. Ook nog vieze boekjes meegenomen van Leroy Merlin...

Vervolgens naar Compiègne zelf gereden. Ik vond het een beetje tegenvallen, maar Jolanda vond het leuk. Eventjes over de markt en langs de bezienswaardigheden. Nadeel was dat de temperatuur 24°C in de schaduw was en 28°C of meer in het zonnetje. Vreselijk warm dus. Verder nog het begin gezien van een manifestatie met vakbonden voor of tegen Continental? Politie was er in ieder geval voldoende. Eigenlijk overal dus.

In Poix-de-Picardie nog wat ijsjes gescoord bij de Carrefour. Daar zag Jolanda een Nederlandse auto met een sticker van de ANWB? "De ANWB campeerreizen zal toch niet op de camping staan?" Hahaha... "Net als Gezellig naar de Krim..."

Ik had al eerder deze vakanties verteld dat zij soms geen humor had, zoals toen met Carla.

Dus stond de camping voor de helft (en wel onze helft dus) vol met onze geliefe oude vellen die meededen met de ANWB campeerreizen, 'Normandie en Bretagne'. En ook deze zijn net zo met zichzelf bezig, dat ze een ander niet eens zien.

Maar ze gingen massaal ergens eten (met een busje, vertelde Issabelle) en toen was het heel erg rustig.

Zondag 14 juni

Om 10:00 stonden we al weer bijna alleen op de camping. Er waren nog een paar koppels en die konden wel praten.

Wel was het vreselijk benauwd (22°C en licht bewolkt), wat het onaangenaam maakte.

Jolanda ging nog naar de markt en ik ging verder met mijn kasteeltje.

In de middag nog lekker barbequeen en om 15:00 weer huiswaarts.

 

 

van 19-06-2009 t/m 21-06-2009

Vrijdag 19 juni

Om 15:00 vertrokken, maar wat vertragingen gehad, zoals postkantoor, benzinepomp, files en boodschappen halen. Uiteindelijk waren we er om 19:45.

Wel onderweg opzij geduwd voor Carkozy? Een paar dure auto's moesten tussen alle ander auto's door, onder begeleiding van 2 zwaantjes. Dat zijn pas mannen! Op de motor in een blouse met korte mouwen, zonder handen, met meer dan 100 km/uur ertussen door. Die handen hadden ze nodig om aanwijzingen te geven. In het kort kwam het neer op: "wegwezen". Fantastisch om te zien, maar je schrikt er wel even van. Dit zijn wij niet gewend.

Zaterdag 20 juni

In het dorp is er dit weekend "Campagne en Fête". Geen idee, maar Isabelle zou nog vertellen wat er leuk was.

Maar eerst... Leroy Merlin in Amiens voor de steenstrips! We gaan ze gelijk maar halen, nu ze er nog zijn.

Maar helaas die moesten besteld worden. Dus krijg ik over 10 dagen een telefoontje dat de 4 dozen er zijn. Van dit hele ritueel kreeg ik het erg benauwd. "Je parle un tres peu de francais". "Ne pas un problem, ratel, ratel". Nee, geen probleem voor hun dat ik geen frans spreek. Maar ze zijn echt allemaal erg behulpzaam en vriendelijk. Echt waar!

Dus liepen wij nog een rondje. En jawel, daar stond die leuke wastafel nog, die we vorige keer ook gezien hadden. Maar die was afgeprijsd! Van €349 naar €199. Daar hoefden wij niet lang over na te denken. Nu hadden wij de kussentjes en de kraan er gratis bij! (geheel in het denken van een shopaholic). Dus ik weer in houtjes-touwtjes-frans dit geregeld. De kraan zat er niet bij maar wij wilden dezelfde kraan als bij het showmodel. Toen zagen wij de leuke design kraan die in de vieze boekjes stonden van vorige week. Dus wezen wij die beleefde, maar inmiddels verbaasde, Franse meneer weer een andere kraan aan. Die was op voorraad. De wastafel moesten we in het magazijn ophalen (met weer andere Fransen). En toen afrekenen. Wij verbaasd, waar zijn die bonnen nu weer van de steenstrips en wastafel? Geen probleem. Een klein bonnetje voor de af te halen wastafel en een mooie grote bon voor de aanbetaling van de steenstrips.

Toen naar het magazijn. Daar werden wij vriendelijk geholpen door een jongeman, die we helemaal niet verstonden. Die nam een pallet mee naar onze auto met daarop twee enorme dozen. Wij, met een C30, trokken een beetje bleek weg. Maar gelukkig was maar 1 doos voor ons. Netjes ingeladen en in de regen (voor de eerste keer) teruggereden naar Poix.

Gecontroleerd of alles klopte, gegeten en naar het "Campagne en Fête" gegaan. Bij de kassa stond onze allereerste "wat motten jullie nou weer"-Fransman. Un peu chagrijnig.

Verder was het erg leuk met enorme landbouwmachines, leren tractor rijden (zou ik erg graag doen, maar ik heb niets aan een Franstalige instructeur), kippen, eenden, ganzen en voornamelijk koeien en stieren. Maar dan wel het crème de la crème van de koeien en stieren. Je kon er ook prijzen mee winnen.

Vervolgens lekker buiten gaan hangen met een wijntje.

Zondag 21 juni

Het gebruikelijke ritueel, opstaan, ontbijten, markt, enz.

Lekker BBQ en om 15:30 weggereden, want we moesten thuis nog heel veel uitpakken.

 

 

van 03-07-2009 t/m 05-07-2009

Vrijdag 3 juli

Om 13:30 weggereden en via de Carrefour waren we om 17:45 geheel uitgepakt en zaten buiten lekker te genieten van het overheerlijke weer. In Nederland was het bijna 30°C, maar hier 24°C in de schaduw.

Zaterdag 4 juli

Uitgeslapen. De weersvoorspellingen waren slecht, dus hebben wij de gehele dag onvewolkt bij 28°C zitten wachten op de onweer endergelijke.

's Avonds laat was het pas genoeg afgekoeld om te gaan slapen.

Zondag 5 juli

Tja, weer uitgeslapen. Dit keer was het wel bewolkt, maar met een heerlijke temperatuur.

Nog even wat opgehaald bij de Carrefour en over de markt gestruind.

Later in de middag nog ... wezen halen bij de plaatselijke shoarma zaak.

Om 12:30 zijn we vertrokken naar huis, want Jolanda moest 's avonds werken. Helaas kregen we al bij Salouel een klapband en was de velg ook beschadigd. Dolle pret, met een pompje en een spuitbus deze weer dicht krijgen. Dus wij bellen, afwachten, bellen en meer afwachten. En jawel, om 16:30 waren we weer voorzien van een band met velg. Genoeg om door te rijden en om 20:30 kwamen we pas thuis...

 

 

van 10-07-2009 t/m 14-07-2009

Vrijdag 10 juli

Om 14:00 pas vertrokken, na tanken, inpakken enzovoorts. Maar toch een mooie tijd gemaakt, ondanks dat het kommer en kwel zou zijn volgens de ANWB. Dus kwamen wij na boodschappen doen om 18:00 aan. En wij zijn bij "Turquoise" een kebab en kofte schotel gaan halen. Gigantisch veel, dus honger hadden we hierna echt niet meer.

Omdat Teddy een beetje heel erg uit zijn giegel stonk, hebben we een tandenborstel en kindertandpasta gekocht. En wat denk je? Teddy wilde niet, maar tot onze verbazing vond Lotje het niet erg! Helaas voor haar hebben we nog veel te doen...

Zaterdag 11 juli

Heel, heel, heel erg uitgeslapen. Om 11:00 kwamen we er pas uit. "We hebben het verdient". Ontbeten en naar Amiens gegaan om te kijken of onze steenstrips er al waren. En jawel, met ons Frans, waar we zelfs complimenten voor kregen ze opgehaald in het magazijn. Vervolgens nog de lijm en het voegenspul. Voor Laura een soort lamp gekocht. We zagen ook nog wat anders, maar dat is voor haar verjaardag ofzo. Ze hebben hier in ieder geval de meest leuke spulletjes. Vervolgens nog boodschappen gedaan bij de Carrefour, in Poix gepind en de camping betaald.

Lekker genoten van een ijsje en vervolgens een doos met onze steenstrips uitgepakt. Erg leuk! We kunnen haast niet wachten.

Verder lekker rondgehangen.

Zondag 12 juli

Naar de réderie in Grandvilliers. Daar zouden 1000 exposanten zijn, dus alles behalve een kleintje. Helaas waren de weersvoorspellien slecht. Hel, verdoemenis en ook nog regen. En inderdaad, het miezerde een beetje.

We zijn eerst even over de markt geweest voor chalotten, uien en geroojte knoflook. We weten niet wat dat precies doet, maar het lijkt lekker. Direct doorgereden en een paar honderd meter buiten het dorp geparkeerd. Het was gezellig druk en zo groot dat we op een gegeven ogenblik zelfs een beetje verdwaald waren.

  

  

Heel veel mooie dingen gezien, veel oud speelgoed, treintjes endergelijke en we zijn eigenlijk aardig geslaagd. Een popje uit de Provence, een klerenhanger (oud en apart), een houten schilderspop, een olie, azijn, peper, zout en mosterd stelletje, een schildersezel en een waterkan van Ricard.

We zagen weer zo'n carousel voor ansichtkaarten, maar een kleinere en eigenlijk leukere versie. Helaas vroeg ze hier €150 voor en later €130. Beide was veel meer dan dat wij in gedachten hadden. Net als toen in Apt een factor 2,5.

Om half twee terug gegaan, terwijl de zon doorbrak en die voelde je meteen al branden.

Verder lekker hobby-en en genieten van het heerlijke weer.

Maandag 13 juli

Opgestaan, ontbeten (een heel klein beetje) en boodschappen gedaan. En toen maar wachten totdat we mochten gaan eten...

We hoorden dat de zwarte Twingo die gisteren achter ons geparkeerd stond van Isabelle en haar man was. En hij had weer eens meubelen voor in de keuken gekocht. En dat ging in die Twingo? Dan mogen wij eigenlijk niet klagen over onze Volvo.

We moesten nog even bij Isabelle langs om geld aan Sylvie van de Auverge de la Forge te geven. Geen idee waarvoor of waarom, maar we moesten daar toevallig toch zijn.

Dus kwamen we daar netjes om 12:00 aan. En wij namen als apperatief een Kir Picarde op aanraden van de serveerster. Een echt apperatief met bubbels. Later zagen we dat heel veel Fransen dit ook namen. We kregen weer een schoteltje met een paar heerlijke dingetjes en een klein sidderend bakje uit de oven met wat vlees. Als voorgerecht hadden we "La ficelle Picarde". Wat we konden herkennen was het flensje, klein gesneden gegrilde cantarellen, creme frâise met kaas gegratineerd en ham. Er was uiteraard meer.

Als hoofdgerecht "Le roti de porc a la Picarde et au Maroilles". Een heerlijke schotel van vlees met vanalles erop en daar weer bovenop de Maroilles. Daarbij iets met prei, peëen moes, nog iets lekkers en voor de eerste keer in mijn leven heerlijke witlof. Hij had de bittere smaak, maar daar zat iets bij met een overheerlijke nasmaak, die heel goed paste bij de witlof. En daar zat nog een schaaltje gebakken aardappels met creme frâise bij. Het desert van Jolanda was "La tarte aux pommes chaude" en ik had "Le nougat glace au coulis de fruits rouges".

Heerlijk allemaal.

En na anderhalf uur rolden we weer naar buiten. Thuis nog eventjes uitbuiken onder het genot van een glaasje rode wijn en vervolgens naar de kerk van Poix. Een eenvoudige kerk met een heel apart gewelven dak. Op de kruisingen hing een beeld. Heel bijzonder om te zien.

Vervolgens weer lekker hangen en genieten.

Later op de avond begon het vuurwerk. Ontzettend leuk, vuurwerk in juli. En de buurtjes naast de camping waren ook met heel veel mensen 'iets' aan het vieren... weer... Heerlijk om te horen.

Dinsdag 14 juli

Jolanda is jarig! En we kwamen weer te laat uit bed... 11 uur.

Dus ons een beetje opknappen, ontbijten en naar een soort commando post van de tempeliers gereden, vlak voor Grandvilliers. Er stond een bord langs de weg: "eerste rechts en dan 3km". Zo gezegd, zo gedaan. Dus absoluut niets gevonden. Heel jammer, want we hadden ons er op verheugd.

Dus toen naar dat kruis dat we altijd voorbij rijden op de heenweg. Dat was heel dichtbij en John wilde daar al vanaf de eerste keer dat hij het zag een foto nemen. Het kruis is zo'n ijzeren bewerkte versie met daaraan Jezus. John was het al eens eerder kwijt geraakt, maar de laatste keer dat wij het zagen waren we verwonderd dat het zo dicht bij was.

Maar nu konden wij het weer niet vinden! Wel zagen we (tenminste dat denken we) de plek waar het stond? We begrepen er niets van en zouden volgende keer het aangeven op TomTom.

Dus wij naar het volgende kruis dat we eens gezien hadden tijdens een rondrit, alleen had John toen geen fototoestel bij. Dat kruis stond genoteerd in TomTom en stond er nog. Een hoop foto's genomen en ook nog van Jolanda met het mooie lanschap en wolken.

Toen we terug kwamen lagen er bloemen op tafel van Isabelle voor Jolanda haar verjaardag. Heel erg lief!

Vervolgens koken en weer eten...

Later zijn we de Volvo helemaal gaan afladen. Want de steenstrips moesten mee, een voorraad wijn en natuurlijk onze buit. De teckels gingen weer samen in de bench en zo paste er lekker veel in. Om 16:00 reden we weg. Onderweg toch nog blijven kijken voor dat kruis en jawel, gevonden! Maar hij was moe en was maar gaan liggen, met sokkel en al. Omgewaaid? Twijfelachtig. Maar iemand zet hem af en toe weer overeind…

Om 20:00 waren we al weer thuis.

 

 

van 30-07-2009 t/m 02-08-2009

Donderdag 30 juli

Dit weekend onze caravan weer ophalen. Omdat John thuis werkte konden we meteen om 16:00 wegrijden. Zonder teckels, die logeren bij Laura.

Om 19:45 waren we al bij de Carrefour geweest en kwamen we aan. Lekker luieren met een wijntje en een stukje pizza. Zalig! Het is wel enorm druk geworden op de camping, maar 3/4 is passant.

Vrijdag 31 juli

We zijn niet lui! We hebben BIJNA de klok rond geslapen.

Ontbijt, eten en drinken ingeslagen en toen de voortent gaan afbreken. Na iets meer dan een uur was hij schoongemaakt en opgeslagen. We hadden dit vandaag gedaan, want er was 65% kans op regen. Maar ach, dat was een voorspelling. Volgens de locals zou het het gehele weekend fantastisch mooi weer blijven. En dat was het ook, 25°C in de schaduw.

Vervolgens Isabelle nog een hortensia gegeven en nog een mand met wat plantjes. Dat was een succes.

Verder zijn we lekker gaan hangen tot na zessen, dan zouden we wat gaan drinken bij Isabelle en Philippe voor Jolanda haar verjaardag.

Dus wij met een tas met bier, blokjes Old Amsterdam, zoutjes en wijn naar hun toe. De tafel stond buiten al gedekt en met allerlei lekkere zoutjes. En we zijn lekker aan het babbelen geweest in Engels, Duits en Frans. We begonnen met een Kir de Picardie. Dit was een kersenlikeur met appelcider. Heerlijk in een champagne glas. Isabelle liet vol trots een soort plakboek zien over Philippe en zijn kookkunsten en vooral zijn krantenknipsels en briefjes van allerlei bekende mensen. Hij is een echte chef. Hij heeft een radioprogramma gedaan over koken, geeft les, heeft gewerkt met de grootste chef van Frankrijk en zelfs gekookt voor president Chirac. Laatst heeft hij nog een nieuw recept gemaakt, dat hij dan maakte met een hele fotoploeg. Ook heeft hij eens een menu gemaakt allemaal op basis van witlof. Volgens haar heeft hij twee gezichten. De nette chef en Philippe op vakantie. En die zat lekker bij ons aan tafel en daar kwam geen serieus woord uit. Echt gezellig!

Later gingen we nog eten halen en mocht John meerijden. Nee, borden met 40km/u zijn voor de touristen, 70km/u door het dorp ging veel beter!

Dus wat maaltijd salades gehaald en nog wat en na een biertje weer met 70km/u teruggereden.

Heerlijk gegeten en gedronken. Waanzinnig om Philippe moeten lachen omdat hij elke binnenkomer op de camping ging begroeten en zeggen dat ze maar ergens moeten gaan staan. En elke keer was dat een Nederlander. Hij blij en wij weer lachen. Ze hebben overal gewerkt en veel gedaan en hebben nog een plan om een soort restaurant / school / B&B te beginnen. Het liefst in het zuiden, maar de prijzen zijn daar heel erg hoog.

We zijn gelijk uitgenodigd om morgen om 12:00 ergens naar toe te gaan wat Philippe heeft helpen opbouwen zodat mensen daar konden pottenbakken om daar geld mee te verdienen. Helemaal duidelijk was het niet, maar we zien morgen wel.

Verder zagen ze het wel zitten om na de rommelmarkt op 27/9 in Brugge bij ons langs te komen.

Morgen geven wij alle websites en E-mail adressen aan hun door.

Iets na 21:00 waren we uitgegeten en uitgedronken en gingen we huiswaarts.

We hebben Obelix nog 2x zien flaneren op de promenade met Isabelle en Philippe als chaperones.

Zaterdag 1 augustus

Voor ons doen, vroeg opgestaan en nog wat boodschappen gedaan. En voor Jolanda haar verjaardag een lekker taartje gegeten. Vandaag zal wel de laatste keer zijn dat wij dit vieren. Drie weken moet genoeg zijn :)

Om 12:00 in hun auto gestapt om naar père André-Marie te gaan. Hij heeft een atelier "La Demeure" in Croixrault.

En het was inderdaad zeer, waanzinnig bijzonder.

Père André-Marie heeft een soort project. Hij doet hier mensen in een kamer opvangen die hier voor lange tijd gratis kunnen wonen. Zij moeten dan wel in het atelier werken om een vaardigheid te leren zodat ze zelfstandig kunnen gaan wonen en een job kunnen gaan uitvoeren. In Madagascar is een soortgelijk project en een hoop kunst komt daar vandaan.

Philippe heeft 20 jaar lang meegeholpen in het bouwen van dit fantastische bouwwerk. En alles is in het idee van vrede en volgens Isabelle worden hier alle religies geaccepteerd, ondanks dat de pater zelf katholiek was. Wij werden via de keuken binnengeleid en keken rond in het atelier. Adembenemend mooi en vooral zoveel! Aardewerk met glas, houtsnijwerk en gietwerk. En alles deden ze zelf! Het was echt veel te veel om op te noemen. Wij hadden een leuk potje met een deksel in de vorm van een hart. Daarin een waterput met een muizenkopje. Het verhaal is (eigenlijk voor kinderen) dat je s'avonds je zorgen verteld tegen de muis en het dekseltje sluit. s'Ochtends zijn dan al je zorgen verdwenen zijn.

Van Isabelle moesten we naar beneden, want de pater was er nog maar even. En wat een vriendelijke, bijzondere man was dat! Wij werden voorgesteld als vrienden uit Nederland en werden gelijk omhelst en dat potje met die muis was een cadeautje voor ons. Zo enorm gastvrij en teder...

Wij wilden ook nog een metalen fleur-de-lis hebben en die hebben we ook genomen. Deze was gemaakt van kogels uit de eerste wereld oorlog.

De pater moest naar een trouwfeest in Le Touquet. Maar desondanks hebben we allen een appertief in zijn serre gedronken. Daarachter was zijn kantoor. Zijn bureau was een erfstuk van de bekenste pater van frankrijk. Helaas zijn wij zijn naam weer kwijt... Maar het was sereen en eenvoudig, maar met een enorme sfeer. Hij moest er van door en nam een duif mee voor in de kerk. De duif zat op de handen van beide partners met ring. Vervolgens een ronde over het terrein gelopen en hebben de woningen gezien voor de bewoners. En de kapel. Dat was echt een waanzinnige kapel. Aan de binnenzijde rond en aan de muren spreuken. Isabelle en Philippe hebben hier met hun 10-jarig trouwfeest een dienst gedaan. Heel bijzonder.

   

Alle constructies zijn namelijk van "afval" materiaal. Dit materiaal komt overal vandaan en er worden de mooiste constructies van gemaakt.

Hierna leidde Philippe ons door het landschap rondom Poix-de-Picardie.

Eerst kregen we het huis te zien dat zij hadden willen kopen, maar zoonlief had moeders in de retraite gedaan en was er zelf gaan wonen. Helaas, het was een heel mooi huis met heel wat grond. De kerk die we gezien hadden tijdens onze wandeling en de kerk met het kromme kruis, wat hij nu niet meer had (13de eeuw) en het kleinste stadhuis van Frankrijk. Het was 3x3 m2 en werd eenmaal per week voor een uur bemand.

Maar ze moesten op tijd op de camping zijn, want er waren een hoop mensen en hun dochter had geen sleutel...

Maar het was niet klaar met de gastvrijheid. Wij werden uitgenodigd voor een drankje en kregen daar ook nog een stuk appeltaart bij. Lekker zitten babbelen en genieten van hun interieur. Om 15:30 liepen we pas terug.

De Franse gastvrijheid is voor ons gevoel eindeloos!

Wij hebben nog voor de caravan heerlijk zitten nagenieten van dit onergeetlijk weekend. De perfecte afsluiter van dit seizoen.

Uiteraard moest Obelix nog "promenade", ofwel een wandeling over de camping maken. En moesten we nog even afscheid nemen. Obelix demonstreerde even zijn capaciteiten als "pompier" door een poging te doen om onze BBQ uit te plassen. Helaas werd hij door Isabelle in combinatie met hondenriem onderbroken.

Het was een niet gemakkelijk afscheid. We hebben hier zo veel gezien en gedaan, maar dit weekend was zo bijzonder dat wij dit ons nog heel lang zullen herinneren.

Philippe en Isabelle zouden nog een E-mail sturen met een foto en we houden elkaar zeker op de hoogte.

Zondag 2 augustus

Om 9 uur opgestaan, ontbeten en naar de markt. Daar weer sjalotten in geslagen om komend weekend Stifado te maken. En uiteraard bij die dame langsgeweest om worsten in te slaan. Heerlijk! Noix (noten), Fumé (gerookt), Sanglier (zwijn), Chèvre en Cèpes (eekhoorntjesbrood).

We waren om half 11 al weer terug en zijn maar gaan opruimen. Wij worden hier echt steeds handiger in! Iets meer dan een uur. Alles in de caravan (schoongemaakt) en op zijn plaats.

Maar helaas… Om 11:40 reden we voor het laatst dit jaar van de camping af, naar huis. Paar keer gestopt en om 16:00 waren we al weer thuis (we moesten ook nog even tanken). Ook in het uitladen worden we steeds beter. Ook binnen een uur!

Dus dat was dan het eind van onze vele vakanties van dit voorjaar. We hadden nog nooit de caravan ergens voor lange tijd neergezet en dan als het kon ernaar toe rijden. En het is echt goed te doen en leuk, als de reisafstand niet te groot is. Poix-de-Picardie ligt op 4 uur van Bergen op Zoom af en is te doen. Verder zijn wij hier heel erg tot rust gekomen en dat beviel ons prima.

Volgend jaar gaan wij in het voorjaar terug voor de markt in Amiens en nog een week vakantie. Wie weet zijn Isabelle en Philippe hier nog, maar niet als hun plannen met een B&B, restaurant en school doorgaat.