Belgische Ardennen 2010
  

van 02-04-2010 t/m 06-04-2010

Onze route...

Donderdag 29 april

Om 10:30 vertrokken. 2 keer gestopt, lekkere broodjes gegeten en om iets na twee kwamen we aan op de camping. We werden vriendelijk ontvangen en het was behoorlijk stil. We zochten een leuk plaatsjeop bij het water, waar we direct vast stonden. Maar dat zien we later wel weer...

Om half vier zaten we lekker binnen bij de verwarming. Het regent niet echt hard, maar wel door. De teckels zijn hun eigen vervelende zelf. Met hun touw overal omheen draaien en dan diep ongelukkig kijken en piepen. Lotje heeft heel veel aandacht nodig, vindt zij zelf dan. En dus stort zij zich voor je voeten en rolt op haar rug. Van wie heeft ze dat geleerd? De camping ligt wel vlak bij N4 en die is aardig druk. Maar na een tijdje hoor je dat niet meer.

Zaterdag 3 april

Alleen in de caravan kunnen we schijnbaar uitslapen. En dat doen wij op grove wijze (voor ons doen dan). Het begon droog, maar dat hield al snel weer op. Jammer... We hebben onder de luifel eigenlijk ook geen droge plek voor onze teckels. Dus gaan we maar shoppen bij de Carrefour en ergens geld zien te pinnen. Altijd spannend, pinnen in Belgie. Bij de Carrefour natuurlijk weer veel te veel gekocht. We hebben zelfs whiskey gekocht van Dewar's. Daar ben ik ooit in de destilleerderij geweest in Schotland. Toen naar Redange in Luxemburg gereden. Maar net over de grens kwamen we alles wat we nodig al tegen in het plaatsje Oberpallen. Dus gepint, getankt (scheelt meer dan 15 cent per liter en we kregen een echt paasei) en toen nog een sjiek winkelcentrum in gegaan. Hier ging de drank in karrevrachten de deur uit. Maar voor Jolanda hebben we een heel mooi horloge gekocht van Donna Karan voor haar verjaardag. John had ook een mooi horloge gezien van Diesel, maar twijfelde nog. Op de camping aangekomen zijn we een kort rondje gaan lopen door Attert. Helaas was het behoorlijk fris en ging het weer miezeren en regenen. Onze teckels werden steeds liever, als ze maar aan onze voeten mochten liggen. Later toch onze voetenwarmers buiten gezet en om 21:00 lagen we al weer op bed!

Zondag 4 april

Veel te vroeg opgestaan. En toen ging het regenen. Om 10:00 weggereden naar de brico in Arlon, maar die was dicht. De caravan staat echt vast en we hadden gelezen dat rubber matten onder de wielen ook goed zouden werken, mits de banden moddervrij waren. Dus toen de langste weg genomen naar Boullion. De Ardennen... De bosrijke stukken zijn heel mooi, maar andere stukken zijn een beetje saai. Nu werkte het weer ook niet echt mee. Het regende behoorlijk door en dus was filmen, fotograferen of wandelen met de honden niet aantrekkelijk. Boullion was erg mooi en veel groter en uitgebreider dan dat ik mij kon herinneren. We gaan zeker nog eens terug. Op een camping nabij of in Hotel la Poste. We zijn nog even langs een GB gegaan om wat lekkers in te slaan en toen maar direct terug gereden naar de camping. Daar stond het modderbad voor ons klaar. Ook hebben wij een leuke paas surprise gehad van de camping eigenaren. Later werd het weer droog.

Maandag 5 april

Lekker uitgeslapen, opgeruimd en toen via Oberpallen (voor een horloge) en Arlon (voor rubberen matten) naar Luxemburg stad. In Oberpallen en Arlon waren alle winkels gesloten, dus gelijk maar door gereden. Het was even puzzelen, maar zijn dan toch maar in een parkeergarage gaan staan op verdieping -5. Er waren allerlei paasstalletjes en kunst en was erg leuk. Onze aan elkaar gekoppelde teckels waren een echte attractie "Cirque du pluie". Nog een broodje Luxemburgse worst gegeten en foto's gemaakt. Toen maar weer teruggereden, afgerekend en een fles bubbels gekocht. Morgen een uurtje later wegrijden was geen probleem en zij wilde ook met haar 4x4 onze caravan uit de blubber trekken.

Dinsdag 6 april

Afgelopen nacht erg koud gehad. Dat was ook niet echt gek te vinden, want het had gevroren! Eerst een beetje opgeruimd en toen weer gaan tanken en shoppen in Oberpallen. En uiteraard dat horloge van Diesel gehaald. In dat gebouw zaten 2 supermarkten? En in 1 ervan hebben wij een grote fles pizza olie gehaald! Vervolgens naar de camping gereden en alles reisklaar gemaakt. Toen hebben de hulp maar ingeroepen... Eerst ons setje gekoppeld en geprobeerd rustig weg te rijden. Dat lukte niet. Toen met 3 man duwen. Dat lukte ook niet. Toen geprobeerd de Volvo alleen weg te halen. Dat ging dus ook niet meer. Dus... Toen de Volvo weggetrokken, en vervolgens de caravan. We hebben dus echt lekker in de modder vastgezeten.