Bonnieux 2011
  

van 20-01-2011 t/m 25-01-2011

Onze route...

Donderdag 20 januari

Vroeg opgestaan om 03:45 reden we al weer weg. Lekker rustig, maar in de Ardennen werd het wel erg wit en glad. De gladheid verdween gelukkig snel, maar ook in Noord-Frankrijk waren er grote delen besneeuwd. Ook bleef we stuifsneeuw houden. Angst sloeg toe. Stel dat we ingesneeuwd zouden raken? Oh jee, een ramp, helemaal in Bonnieux... Het ging verder lekker vlot en om 14:00 hebben we de beheerder gebeld en ons beste frans verteld dat we een uurtje eerder zouden aankomen. Geen probleem! Hij sprak voor ons heerlijk duidelijk Frans. We kregen de code om binnen te komen '2958E' en de sleutel lag binnen.

Eerst nog een flesje bruiswijn van de caveau du Bonnieux en een bibje rode wijn van de Mont-Ventoux gehaald. Het was vreemd vertrouwd om mensen te zien rondlopen met cannetjes wijn. Het was trouwens ontzettend zonnig geworden en het was al weer 8C geworden. Onderweg is het echt heel lang 0C geweest.

En toen naar de Bastide Marechal Denier gegaan in Bonnieux. Dat was erg gemakkelijk! Midden in het dorp. Fantastisch! Toen we alles binnen hadden gezeuld, kwam de beheerder ook nog even langs. Een ontzettend vriendelijke man. Direct kregen we de informatie voor internet. Niet onbelangrijk voor junks als ons. En het werkte! Bij Laura dus.

Bij Laura gegoogled hoe de Mac ingesteld moest worden. De 24/26 cijfers van de wep key, voorafgegaan door '$'. Dat was alles...

De gite 'Le Lieutenant' is echt fantastisch. Mooi afgewerkt met veel op de Franse manier oud gemaakte details. En een Spaans georienteerd meubilair. En nogmaals: heel veel leuke details. We moeten hier nog heel veel foto's van gaan maken.

We zijn behoorlijk gaar, zeker na het flesje bubbels.

We blijven hier genieten van het uitzicht.

Vrijdag 21 januari

Heerlijk geslapen. Het is hier donker en vooral heel erg stil. Dat zijn we niet gewend.

Het is -1C, maar met een heerlijk zonnetje. Het blijft er prachtig uit zien.

Om 10:00 naar de markt gegaan van Bonnieux. En die was piepklein! Laura heeft bij een Indier een sjaal gekocht. Die babbelde gelukkig Engels en vertelde dat er een Nederlands stel al 16 jaar in Bonnieux woonde. Vandaar dat hij wist wat 'nee' betekende. Hij wist ook dat in Bergen (niet op Zoom) zijn sjaaltjes 10,- duurder waren. We gaan hem deze zomer zeker weer opzoeken.

Daarna naar Lourmarin. Ook deze was stukken kleiner. Maar wel aardig, natuurlijk. Groente gehaald en via Buoux terug gereden. Nog een baguette gescoord en lekker gelunched.

En toen wachten tot we naar Apt konden.

Eerst moesten we boodschappen. Bij de E.Leclerc, Chez Sylla, Ed en zelfs Zeeman. Bij Chez Sylla weer de witte Mont-Ventoux gehaald en bij Ed weer heerlijk vlees.

Vervolgens door Apt gelopen. De pleinen lijken groter. Waarschijnlijk door de kale bomen. Verder was er vrij veel gesloten. Jammer!

Vervolgens weer terug en lekker gaan eten.

Zaterdag 22 januari

Vandaag naar de markt in Apt.

Maar eerst brood halen. Te voet! Wat een luxe. Jammer dat de temperatuur -6C was...

We waren bang dat de markt in Apt heel klein zou zijn door de winter. Maar goed, er waren minder kraampjes en het was niet zo druk, maar het was nog steeds lekker groot. Allerlei eten, kranten, tijdschriften en kleding gekocht. Maar door kou en het feit dat ze op gingen ruimen zijn we maar gestopt en teruggereden. Lekker bijgekomen met zo'n heerlijk brood/pizza.

Vervolgens naar Gordes gereden. Een leuke wandeling en mooie foto's gemaakt. Wel behoorlijk fris. Vervolgens via Murs en Lioux naar de cave gereden en ingeslagen.

In de gite lekker zitten bijkomen van een vermoeiende / koude dag. 's Avonds lekker gegeten (vlees van Ed).

Zondag 23 januari

Weer een hele wandeling gemaakt naar de bakker (not). En toen op weg naar een vide-grenier in Bedoin. Weer een mooie route gereden vanaf Coustellet naar Bedoin. Het blijft waanzinnig mooi. De vide-grenier in Bedoin bleek niet moeilijk te vinden te zijn.

Waar staan er heel veel auto's? Nou daar is het. Het was een grappige markt. De buit? Een stenen (voorheem keramische) koffiepot, een boekje en een blaker. De laatste 2 om wat schildertechnieken op los te laten.

Vervolgens naar de Mont-Ventoux. Vier maanden geleden ook al op geweest, maar Laura nog nooit. Helaas was deze gesloten. Op de heenweg nog langs dat gigantische chalet / restaurant gereden en niet veel later stonden er al borden. Foto's gemaakt en wat gegeten. Toch nog verder gereden. Dat deden nog een aantal Fransen. Maar niet veel verder stonden al weer slagbomen. Helaas. Toen weer teruggereden. We gingen dus direct terug, via St-Saturnin-les-Apt richting Apt. We denken dat we hier nog nooit hebben gereden. Het was adembenemend mooi.

Terug in Bonnieux even wat gedronken en nog een rondje gelopen.

Het valt op dat vrijwel alle hotels, restaurants en winkels altijd gesloten zijn. Echt winter?

Verder lekker genoten van de omgeving.

Maandag 24 januari

Weer brood halen.

Even met de beheerder gepraat. Hij hoeft niet te controleren en wij hoeven alleen maar de sleutel in de deur te doen. Daarna zou het appartement geschilderd worden. Alsof dat nodig is. Maar dan hoeven we ook niet al te veel schoon te maken.

Lunchen, tanken, nog wat boodschappen halen en dan door naar de Gorges-du-Verdon.

Het eerste stuk is mooi, daarna een vervelend stuk door Manosque en Oude-Vellen-les-Bains. Die laatste was erg rustig, deze tijd van het jaar. Via Moustiers Sainte Marie naar Lac la Croix. Wederom in prachtige kleuren. Maar... zonder toeristen! Om dat te compenseren hadden ze zo'n 200 schapen ingehuurd :)

En dat klonk ontzettend leuk met al die bellen. Later moest de hele horde over de brug, waardoor die even niet toegankelijk was. Moet je dit voorstellen in het hoogseizoen!

Toen door naar die mooie route over de Gorges. Die heet Route de ... Maar ook die was afgesloten! Tsjeempie, dan maar terug naar de gite.

Weer lekker gegeten en vroeg naar bed!

Dinsdag 25 januari

Om 8 uur opgestaan. Da's vroeg voor ons doen. Brood gehaald, opgeruimd en de auto ingeladen. En om kwart over 9 reden we weg. Heerlijk in het zonnetje, tot aan Valence. Toen kon de zonnebril af en reden we in het grijze verder.

Om half 2 Arlette gebeld voor het weerbericht in de Ardennen. Ze verwachten geen sneeuw, een beetje sneeuw, 5-10 cm sneeuw. Duidelijk h?

In een keer doorgereden door het fantastische Walloni. Veel regen en daardoor een zeer slecht zicht. Na Brussel was dat gelukkig voorbij en om 20:00 waren we dan weer thuis.