Costa Kabrita (Huijbergen) 2012

van 17-05-2012 t/m 19-05-2012

Onze route...

Donderdag 17 mei

De caravan uitproberen!

Om 11:00 vertrokken. En dankzij een tractor toch nog langer over gedaan dan de geplande 10 minuten :) We werden echt hartelijk ontvangen en kregen een behoorlijke info map mee. En internet! Op de plaats zelf notabene. We hadden een leuke plek, maar konden de caravan niet met de auto er in 1 keer krijgen. Maar dankzij een tweetal vriendelijke mannen, stonden we vrij snel. De caravan is nieuw, maar toch stonden we vrij snel op onze plaats.

Het is een leuke, nette camping en een ontzettende beestenboel. Pauwen, kippen, duiven, eenden, katten en uiteraard geiten. Later in de middag even in het winkeltje geweest. Heerlijke geitenkazen, geitenmelk geprobeerd die heel erg lekker was en een stuk Geitensa-lam-m. De smaken zijn anders maar heel erg lekker. Dit was dus gelijk onze lunch.

Later kwamen Peter en Manja nog even kijken naar onze nieuwe caravan. Zij vonden hem ook prachtig.

De teckels deden helemaal niets en die hebben we bij zonsondergang in de bench in hun tent gezet. Later nog eens een half uurtje losgelaten, maar poepen en plassen doen ze echt alleen thuis. Verder lekker genoten van onze caravan en alle verlichting uitgeprobeerd.

Vrijdag 18 mei

Heerlijk geslapen. Wel werden gewekt door een aantal hanen. Die gaan toch kraaien bij zonsopgang? Nou deze begon om 04:00 al. En een paar uur later begon de rest. En alle andere vogels. Het is rustiger in de stad :) Om 09:00 was het stil, dus zijn wij opgestaan. Noem ons eigenwijs, maar die haan gaat niet van ons winnen.

Binnendoor naar Essen om even boodschappen te doen. Weer een leuke route. Onderweg nog een aardbeien automaat gezien en veel asperges. De terugweg was anders, dus geen aardbeien meer gezien. Onze "boeren" route wordt steeds uitgebreider. Eerst komen wij een "auTomaat" tegen, dan de kaasboerderij waar ze heerlijke kaas en vla hebben. Dan waar de Huijbergsebaan/Moerkantsebaan stopt in de Weg Naar Wouw zit een boerderij met een eieren automaat die ook wel eens ijs verkoopt. Dan naar Huijbergen voor Costa Kabrita voor geitenmelk, geitensa-lam-m, geitenkaas, lamsburgers en ijs (moeten we nog uitproberen), langs de aardbeien automaat naar Essen. Hier is de Okay, Aldi met die geweldige slager ernaast en een GB/Carrefour. Dan door Nispen terug naar Wouwse Plantage. Dan rijden we langs een groenteboer (hele goeie aardappelen) en dan naar huis. Een heerlijke route door het mooie Brabant.

Als lunch geroosterde boterhammetjes genomen met een stukje geitenkaas in spek. Die had Jolanda nog nooit gegeten en vanaf nu mag John ze altijd delen...

Het weer was wisselvallig, dus luifel uit, luifel in (oefenen) en op een bepaald ogenblik maar naar binnen omdat het begon te regenen. Niet lang, maar wel nat. Net als vorige week in Fcamp naar Intouchables gekeken. Maar dan luierend in onze nieuwe caravan. Even wennen, maar deze is heerlijk.

Zaterdag 19 mei

Weer wakker gemaakt door die "kutkippen". Het zal wennen zijn, maar 2 nachten is hiervoor niet voldoende. Dus om 08:00 opgestaan, ontbeten en een beetje opruimen. Veel was het niet. Afgerekend en nog lekker staan babbelen met Marie-Louise. Jawel, je komt hier niet zo snel weg :) Maar we komen hier echt nog terug.

De caravan aankoppelen ging niet zo soepel. Het zijn grasvelden en het had geregend. Dus er zat geen beweging in. Gelukkig kwamen er weer even mensen helpen. Een caravanmover staat nu definitief op ons lijstje.

En uiteraard stonden we 10 minuten later voor onze deur. Teckels eruit en een beetje leegruimen. We waren zo klaar.