Tours 2015
  

van 29-08-2015 t/m 06-09-2015

Onze route...

Zaterdag 29 augustus

Om iets na 05:00 weggereden in het donker. Alles ging goed tot voor Lille. De snelweg was afgesloten en we werden rondgeleid. Het duurde niet lang tot we weer iets begonnen te herkennen. Verderop onder Lille, krijg je een splitsing Parijs of Amiens. En het was voor ons logisch om Parijs te nemen. Maar ook die weg was helemaal afgesloten en dus moesten we na de file weer richting Amiens, langs de Auchan van Amiens en toen weer richting Parijs over de D103. En die ging ook nog eens door St. Denis. Hebben we toch nog allerlei Afrikaanse culturen kunnen zien.

Vervolgens de binnen periferique waar het ongewoon rustig was. Totdat we via de A10 eraf gingen. Een prachtige file.

Al met al kwamen we dus pas om 15:00 aan op de camping. Die ligt eigenlijk in Saint-Avertin, dat ligt tegen Tours aan, gescheiden door de rivier Le Cher. En dat alles bij een temperatuurtje van 32°C in de schaduw. Het is een leuke camping met grote plaatsen, veel bomen, vogels en konijnen!

Het werd pas om 21:00 donker. Heerlijk!!!

Zondag 30 augustus

Er stonden 3 brocante markten op het programma.

De eerste was in Azay-le-Rideau. Maar we reden eerst door de tweede in Ballan-Miré heen. Dus onze planning aangepast. Maar we konden helemaal niets vinden, ondanks dat we spandoeken en al zagen hangen. Dus dan maar door naar Azay-le-Rideau. Dat was veel beter aangegeven. Een leuke en gevarieerde markt. De score was een kroonluchter, vogelkooitje, luiken (die gebracht werden!), een stoffen doosje en een kleine papieren waaier.

   

Weer terug naar Ballan-Miré. Nog net kunnen zien dat het bij de basket club was. Oh daar! Even googelen en het bleek op de place 11 Novembre te zijn. En daar was dus alleen de gewone weekmarkt. Wat ook op de spandoeken stond was 6 september. Volgende week dus... Hebben wij weer.

Dan maar naar Vernon-sur-Brenne. Onderweg nog even een Carrefour binnengeschoten voor de noodzakelijke levensbehoeften, water en wijn. Het was ondertussen al bijna 12:00 en 30°C. De buit zou niet vandaag niet groter worden, want we gingen maar terug. Alles uitgeladen en neergestort in de hitte.

Mini-croissantjes gemaakt met zalm en President kruidenkaas. Verder lezen en hangen. Vakantie!

 

Helaas was het later nog steeds ontzettend warm ,> 30°C, end slapen ging dan ook niet echt lekker.

Maandag 31 augustus

Een beetje uitgeslapen, brood gehaald bij de receptie (wederom de laatste dag van het seizoen) en na 10:00 weggereden richting Amboise. Weer geparkeerd voorbij de markt en langs het prachtige chateau naar Clos Lucé van Leonardo da Vinci gelopen. We moesten tockets kopen om bij de shop te kunnen komen. En hier hebben we een aantal posters en bouwplaten gekocht. En uiteraard door de ontzettend mooie tuin gelopen.

Terug naar het centrum gelopen en op een terrasje wat gegeten en gedonken. Naar het winkeltje met al die mooie kleden gelopen en daar een mooie tas voor Jolanda gekocht, blauw met gouden fleur-de-lis.

We konden niet vertrekken zonder een heerlijk ijsje gegeten te hebben. En toen die op was, waren we echt klaar om te vertrekken.

We wilden nog naar Saint Nicolas de Bourgueil voor heerlijke wijn bij Nathalie en David Drussé. Maar daar zouden we pas om 15:30 aankomen en dan moesten we nog helemaal terug en ook nog langs de Carrefour. Te laat en te vermoeiend. Dus direct door middel van verkeerd rijden naar de Carrefour. Alles gehaald en naar de camping.

En het was weer ontzettend warm, maar nu met een heerlijk windje. Weer lekker lang buitengezeten en de bliksem gezien in de verte, maar zonder gerommel. Heel ver weg dus.

Dinsdag 1 september

Het heeft flink geregend en het is heerlijk afgekoeld. En zonder ventilator hebben we heerlijk uitgeslapen.

John werd wreed uit zijn mandje gedreven om brood te halen. We wisten 1 bakker te vinden en die was op loopafstand. En ook dicht. Gelukkig hadden we nog wat brood van gisteren en brioche.

Om iets voor 11:00 reden we weg naar Orléans. Zelfs via de snelwegen was het meer dan 2 uur rijden. Dat hadden we eigenlijk niet verwacht. Om 13:00 kwamen we aan en hebben geparkeerd onder de cathedraal!

Die cathedraal is erg mooi en vooral het beeld van Jeanne d'Arc met een toendertijd belangrijke geestelijk ervoor. Ook de vlaggen gaven een bijzondere indruk.

Uiteraard was het office de tourisme gesloten, maar er hingen wel plattegronden om mee te nemen. En zo liepen we van de ene gesloten muziekzaak naar de volgende geopende muziekzaak. Daar een paar leuke boeken gekocht.

Op Place de la Republique zat een geweldige boekenzaak en daar heeft John weer een nieuw schrijfboek gekocht, o mdat degene die hij in Apt gekocht had bijna vol was. Lekker door de winkelstraatjes geslenterd en rondgekeken. Bij Defi-mode nog wat keukenspulletjes gekocht en uiteraard iets voor het toekomstige broertje van Ronja.

In Halles Châtelet zat een fantastische winkel "Eureka". Die hadden echt leuke gadgets, spulletjes en zelfs modelbouw in de kelder. Voor Ronja haar verjaardag een soort poppenhuis en een puzzel gekocht.

In de Halles zelf nog een stuk kaas "Cantal" genomen en een maisbrood. We wilden ook nog croissants, maar het bleek dat we bij de broodjuwelier stonden. €2.95 per croissant was echt te zot, ook al was het een XL.

Eerst wilden we nog naar Blois, maar John had het een beetje gehad. Beetje opruimen en koken. Het weerwas nu echt heerlijk, 26°C, zon en een briesje.

Jolanda had nog een lekker recept met prei en kookroom gemaakt. Heerlijk!

Woensdag 2 september

Uitgeslapen en het was zelfs fris! Afscheid genomen van onze buurman die naar Spanje en terug was gefietst. En dat met een tentje van maar €16 dat maar 3 uur waterdicht bleek te zijn. Hij ging nu met de trein naar Utrecht

En wij gingen naar het centrum van Tours. Geparkeerd onder Les Halles en via de groentemarkt naar Place de la Republique gelopen. Daar was een brocante marktje. Een lijst met een mooi protret, een ketting van parels en een huwelijksaanzoek verder (alleen Jolanda) liepen we naar de cathedraal.

Onderweg kwamen wij nog langs een kookwinkel waar we mooie koekenpannen zagen van le Creuset. En omdat we dit altijd al een goede pan willen hebben, hebben we 2 koekenpannen en een grillpan genomen. Alles was geschikt voor de oven!

Verder nog heel veel winkeltjes gezien met spullen voor kleine kinderen en babies. De ene nog leuker dan de andere. Helemaal fout voor ons dus. Bij Gurnachette in Rue de la Scellerie een puzzel gekocht met muziekinstrumenten die nog echt geluid maakten als je het stukje er goed in deed. Een nog een kasteel voor aan de muur. Het een voor Ronja en het andere voor haar broertje.

   

Bij Saperlipopette een slaapzak en een rompertje gekocht voor de kleine man. We werden hier ontzettend leuk geholpen.

Jolanda ging nog even binnen bij het antiekwinkelte, waar we in 2013 ook een keer zijn binnengelopen. En jawel, het poppenhuis van €650 ofzo was nog steeds te koop.

Even bij de cathedraal binnen geweest en toen terug naar de auto. En op naar de Ikea! Jolanda wilde weten of er verschil was met die in Nederland.

Ten eerste was het er rustig, iets dat je bij ons echt nooit ziet. En de volgorde was anders en veel rommeliger. Het was wel beter gepresenteerd (zeker de keukens) en er waren verschillen, zoals veel lederen banken. Fish & Chips gegeten (typisch Zweeds?) en toen weer verder.

We hadden een bord gezien met "depot vente" er op. We zijn die gevolgd en kwamen uit achter de Carrefour op de Rue de la Grange Quillet. In eerste instantie wilde John niet naar binnen, totdat hij een paar gitaren zag hangen. Ze hadden er heel veel spullen, nog leuk ook en voor mooie prijzen. En daar hebben we nog een leuk ledikantje gekocht (uiteraard voor de kleine man en ook voor Ronja).

Op de camping lekker rondgehangen. De temperatuur was prima.

Donderdag 3 september

Vreselijk uitgeslapen. En na het optutten en de afwas van de avond ervoor, konden we om 12:00 vertrekken naar Langeais. Een paar jaar geleden wilden we daar ook al eens naar toe. En het was erg mooi. Wat opviel was dat je overal bij mocht komen, zoals het bed waar een aantal belangrijke personen in geslapen hadden. De rode draad was dat hier in het geniep Karel VIII van Frankrijk met Anna van Bretagne (15 jaar oud) trouwden. Hele mooie zalen en een gigantische tuin, waarvan een geweldige speeltuin is gemaakt.

Op de terugweg nog de Carrefour bezocht en op de camping de laatste dag gevierd met een asociale grote fles bubbels.

Jolanda had weer een lekker recept gemaakt. En toen afwassen en inruimen. Iets anders ingedeeld en de luie stoelen erin gevloekt. Die waren erg opstandig.

En toen waren we bijna helemaal gereed voor vertrek. Bijna... we gaan morgen naar Poix-de-Picardie.

Vrijdag 4 september

Wreed wakker geworden van de wekker om 08:00. Heel snel alles voorbereid om weg te gaan, dus om 09:15 reden we al weg. Het was bijna 6 uur rijden en het werd steeds grijzer. Daar werden we niet vrolijk van, maar je moet je cadeaux een keertje thuisbrengen. Verder reed het goed en we kwamen om 14:30 aan in Poix.

Isabelle had plaats 9 gereserveerd en zo staan we weer op ons "oude" plekje. Net wel, net geen wifi, maar lekker rustig.

Om 19:00 zouden we, met ons eten, bij hun gaan eten. Maar we waren behoorlijk moe van de rit en hebben dus maar afgezegd. Om 19:00 lagen wel in ons mandje.

Zaterdag 5 september

Schandalig, maar heel hard nodig dus, uitgeslapen tot 08:30. Beetje optutten, opruimen en naar de rommelmarkt gegaan op het plein van Poix. Veel rommeltjes, maar ook leuke dingen, zoals een soepterrien en een banden kom (of zoiets). Boodschappen gehaald voor de maaltijd voor vanavond en afgetankt. En toen weer lekker gaan zitten. Het weer was niet eens zo slecht!

Tegen 17:00 begonnen we met het eten voorbereiden. Het was een recept van Jamie uit zijn 30 minuten boek. Wij hadden hier dus 2 uur voor gereserveerd. Om 18:30 de barbecue aangezet en wachten op onze gasten.

Die kwamen wat later en toen John met het vlees wilde beginnen was de barbecue al weer te koud geworden. Dus naar onze nieuwe grillpan gegrepen. Perfect! Jolanda kreeg nog een vaas met zelf geplukte bloemen van Philippe. Nog wat zaken doorgesproken over Picardie's Secrets en toen aangevallen. Ze vonden het heerlijk.

Nog even naar de buit wezen kijken die hun gevonden hadden op een brocante markt, een paar weken geleden. Ze waren heel goed geslaagd. John kreeg nog een kokschort voor zijn geleverde prestaties.

Het werd laat, maar was erg gezellig.

Zondag 6 september

Redelijk bijtijds opgestaan en eerst naar de markt gegaan voor groente, sjalotjes en tomaten. En nog een kistje soeptomaten. Net niet goed meer, maar heel geschikt voor een soep. Zo hebben we het maandagavond nog druk ook.

Alle afwas gedaan en om ongeveer 11:30 reden we naar huis, waar we om 15:30 met frisse tegenzin aankwamen. Twee uur later was de caravan helemaal leeg.