Amiens 2017

07/04/2017 t/m 10/04/2017

Onze route...

Vrijdag 7 april

Om 07:30 weggereden. En het was rustig op de weg, dus konden we lekker doorrijden. Om iets voor 12:00 kwamen we aan. En weer op "ons" plekje, nummer 9.

Eerst gaan eten bij Le Cardinal en dat was weer heerlijk. We moesten wel lachen om de bijzondere keuken. Een potje vleesch avec frites is vlees in gelei uit een potje en dus geen stoofpotje, zoals verwacht. Wel lekker en wederom veel te veel.

Nog boodschappen gedaan en toen lekker gaan zitten in het zonnetje.

Bij Isabelle en haar moeder nog wat cidre gaan drinken. En Belle met Elliot laten spelen. Die is op korte tijd heel erg oud geworden en kan het tempo van onze pup niet volgen :)

Nog een recept van "Tasty" gemaakt. Snel, simpel en overheerlijk.

 

 

Zaterdag 8 april

Om 06:30 een rondje gelopen met Belle en daarna terug naar bed. En vervolgens tot 10:00 uitgeslapen! Dat is voor het eerst sinds kerstmis. Zaterdags moesten we altijd wel iets doen en zondags kwam Marco altijd iets aan het dak van het atelier doen.

Na het ontbijt naar de Gamm Vert gegaan. Een geweldige zaak waar we zaden en speelgoed voor Belle hebben gekocht. Wederom boodschappen gedaan en om 12:00 zaten we in de zon, helemaal niets te doen. Ah toch wel, wachten tot lunchtijd.

Het werd een erg late lunch en gelijk maar ons avondeten.

We waren ondertussen goed verbrand door het zonnetje en werden ook nog eens geinterviewed voor een plaatselijke krant uit de Picardie.

Zondag 9 april

Heel vroeg opgestaan (05:45), net als thuis eigenlijk. Optutten, gasfles wisselen en om 07:00 reden we naar Amiens. Het was ontzettend koud. 2 Graden om precies te zijn. En de zon kwam net op, dus was het afwachten tot de temperatuur een beetje zou stijgen.

Onze buit was niet groot, maar wel mooi. Een muziekstandaard, Moto Becane fiets, gietijzeren vliegend varken, een paspop, gordijn en een uithangbord met lampen.

Nog een broodje gegeten en toen terug naar Poix-de-Picardie. Dus waren we om 12:30 al weer terug. Maar wel een behoorlijk stuk korter.

Belle deed het werkelijk fantastisch!

Maandag 10 april

Uitgeslapen en heel langzaam gaan inruimen. We hadden zaterdag nog een leuke bolderkar gezien en toen besloten om deze niet te nemen. In Amiens hadden we er al spijt van. Dus eerst kijken hoe laat hij open ging. Niet op maandag dus. Bij de bakker nog wat verrukkelijk brood gehaald en geld om af te rekenen.

Bij Isabelle nog wat staan babbelen. Die werd door Picardies Secrets ook aan het werk gezet. Zij moest "Les beignets d'Amiens" ofwel "pets d'âne" (Ezel scheten?) maken. Dat was een soort zoete oliebol. Die was gemaakt met bouillon van merg. En dat gaf wel een aparte smaak.

En na het afscheid, reden we om 12:00 weg zodat we pas om 16:30 thuis kwamen, want het was iets drukker op de weg dan normaal.