Loire 2017

02/11/2017 t/m 11/09/2017

Onze route...

Zaterdag 2 september

Om 05:00 weggereden. Een aantal keren gestopt, maar het reed heel erg goed.

Via de achtertuin van Chateau Chambord kwamen we om 12:30 aan in Bracieux. Die gingen pas om 14:00 open, dus nog wat rond gehangen. We kregen "plekje" 222 toegewezen. Dat plekje zou in Apt 6 plekken zijn en dan hadden we zelfs nog een tafel erbij! Mooi en rustig.

Het dorp leek ook leuk, morgen maar eens doorheen lopen. Lekker veilig op een zondag :)

Het chateau van Chambord is echt prachtig. We zijn er eerder geweest, maar misschien gaan we nog een keertje.

Zondag 3 september

Heerlijk uitgeslapen. Naar het dorp gelopen, rondgesnuffeld en boodschappen gehaald.

Later weer de nieuwe BBQ grill gebruikt. Vroeg naar bed gegaan. De temperatuur buiten is heerlijk, met af en toe wat druppels.

Maandag 4 september

Weer uitgeslapen! En we moesten shoppen en dus zijn we naar de Auchan gereden in Vineuil. Het is een gigantisch centre commercial. We zagen daar ook een Maisons du Monde en een Truffeau. Bij Maisons du Monde nieuwe drinkglaasjes, een sleutelkastje voor alle hondenspulletjes en gordijnen gehaald.

Bij Trufeau kruiden en weer een wingert gekocht. Uiteraard nog boodschappen gehaald bij de Auchan, maar niet bij de Flunch gegeten. We komen donderdag terug voor de thuis boodschappen en dan gaan we wel uit eten.

Alles teruggebracht, opgeruimd en een beetje gehobbiet. Nog een wandeling gemaakt en Belle om 20:00 op bed gelegd.

De grill bevalt prima. Dit gaan we echt elke dag doen.

Het gebied waar we staan is trouwens echt een gebied om te fietsen.

Dinsdag 5 september

Naar Blois, maar zonder Belle. Die mag het chateau niet in. Eerst door de binnenstad gewandeld.

Echt per ongeluk langs een Pandora winkel gelopen. Jolanda weer een charm rijker. Toen naar een muziekwinkel want John was een snoertje vergeten mee te nenen. Die was dicht.

Het Chateau was heel erg mooi, maar het was wel vreselijk benauwd binnen.

In de gift shop ridders voor Julius, een veren pen voor Ronja en een royal handdoekje. Lekker gegeten bij een Italiaans restaurant, Entrecote en Gordon bleu. Heerlijk. Toen we terug reden kwamen we toevallig langs de muziek winkel die nu wel open was en daar toch nog een kabel gekocht.

Via Chambord teruggereden, blijft mooi. Het was een beetje bewolkt maar wel warm met een windje.

Woensdag 6 september

Naar de bakker in het dorp gelopen, maar die was dicht. Na even zoeken, toch nog een andere bakker gevonden. Lekker brood pave en baguette de campagne.

We wilden in eerste instantie in de middag naar Orleans, maar het was koud dus om 11:00 maar weggereden. Om 12:00 waren we er. Leuke winkels en er waren er nog veel open. Een grote boekenwinkel bezocht en een boekje gekocht. Bleken we in 2015 boek ook al gedaan te hebben.

Een muziekwinkel en de Cathedraal bezocht. Deze blijft mooi. Nog lekker gegeten bij "Bar des Halles", Tomates farcie. Belle zat weer in haar vaste houding naast ons op stoel.

Teruggereden en om 16:00 hingen we weer voor de caravan. Het was wel erg fris geworden, dus na de bbq en filmpje gekeken, "Domain tout commence".

Donderdag 7 september

Eerst brood halen bij de bakker met Belle. Het is lekker brood, een brioche en 2 croissants au nutella. Heerlijk, maar een mega calorieën bom. Eerst ontbijt en toen weer terug naar de markt om vis en vlees te halen. Een truit salmon... en carbonades.

De tijd opgevuld met schoonmaken van de ramen van de caravan. Dat stond al langer op het programma.

Toen naar Tours, de depot vente. Hier een stoeltje en een gietijzeren crepes pan gehaald. Toen door naar de wijn in Bourgueil. Daar wat verwarring over dozen en flessen. Maar toch met volle auto vertrokken. Het duurde 2 uur om terug te rijden. Met peage maar 1.5 uur dus de keuze was gemakkelijk, het was al laat.

De vis op de grill gelegd. Wel aardig, maar doe er geen moord voor.

Buiten blijven zitten tot het donker was, heerlijk weer.

Vrijdag 8 september

Vandaag alleen maar boodschappen doen. Eerst langs de muziekwinkel die we toevallig zagen in Vineuil. Dat was "Symphonie Val de Loire"... en John was gelijk geslaagd voor een acoustieke basgitaar.

Daarna aan de overkant bij een speelgoedwinkel nog wat gekocht voor Julius en Ronja. En uiteraard boodschappen bij de Auchan. Gecombineerd met een lunch bij de flunch. Altijd goed.

Toen terug naar camping. De chocolaterie Max Vauché was dicht tot 14:00. Opruimen dan maar.

Toen ze open waren zijn we naar binnen gegaan. Ze hadden heerlijke chocolade en was mooier aangekleed dan Chocolaterie Douceurs et Gourmandises in Amiens. Terwijl de kwaliteit waarschijnlijk hetzelfde is. Maar hier zat geld en was eerder een chocolade juwelier. We zagen later dat er busladingen met touristen hier langskwamen.

Later ging het hard waaien en hebben we de luifel maar vastgezet met stormbanden.

Zaterdag 9 september

De regen overleefd. Het klinkt vreselijk op ons hagelbestendige dak, maar helemaal geen schade.

Eerst naar Talcy. Daar was een broc et roll. Maar we waren er al om 11:00 en dat was echt te vroeg. Het zag er wel gezellig uit, de bbq stond al op te warmen. Verder heeft Talcy een leuk chateau en ziet er erg leuk uit. Iets voor de vokgende keer.

Dus door naar Vendome. Dat bleek dus iets rampzaligs te zijn in een hal. Nog erger dan een kringloper. Dus dat was een kort bezoek.

Via de Leroy Merlin in Blois terug. Nog wat clipjes gehaald om het riet aan het hek te bevestigen.

De zon is gaan schijnen dus ging de bbq weer aan.

Het is af en aan met het weer. Onweer, zon, regen, zon...

Zondag 10 september

Het is fris. Het bed slaapt niet zo lekker, het is erg hard.

Vandaag vide-greniers. De eerste was dichtbij in Crouy-sur-Cosson. Piepklein op een veldje voor de camping. Maar wel 4 bistrostoeltjes gescoord.

Toen een uurtje rijden naar Saint Ouen. Daar hebben we een tasje, fotolijstjes, suikerstrooier, een lamp voor in de gang en een Franse sofa doll.

De laatste in Les Montils was grappig. Een compleet dorpsfeest met vanalles voor kinderen, zoals een kindertrein, schaal heel groot. Eetgelegenheden en slecht zingende zangeressen waarvan we eerst dachten dat het een man was. De score was een fotolijst en een koffiepotje.

Na het tanken op de camping afgerekend en de auto ingeladen.

Voor de volgende kerern moeten we onthouden dat we op de laatste avond niet meer moeten koken. De bbq moest best lang afkoelen en daarna nog schoongemaakt worden.

Maandag 11 september

Om 07:00 opgestaan en rustig het laatste ingepakt. Om 08:30 bij de receptie brood gehaald en weggereden. Om 16:00 waren we al weer thuis...