Zuid-Limburg 2018

30/03/2018 t/m 02/04/2018

Onze route...

Vrijdag 30 maart

Rond half 10 weggereden. Via Eindhoven wat iets langer is, maar weten dan zeker dat er niet gewerkt wordt aan de weg. Het blijft België. En om kwart voor 12 waren we er. Onze kinderen hadden zich geweldig gedragen, zeker Amelie die voor het eerst zover meereed.

We hadden een plekje gereserveerd op boerderijcamping Kroonen. Het is een nieuwe camping en nog lang niet af, maar het sanitair was erg goed en de camping erg rustig. Heerlijk. We werden met een tractor op onze plek gezet want het had een paar weekjes geregend.

Het weer is lekker, niet warm, maar met een zonnetje. Uit verveling (dag 1, 2uur op vakantie) nog even naar Valkenburg gereden en een rondje door het dorp gelopen. We hadden veel bekijks met ons Amelie. Op een terras bij café de Grendelpoort nog even gaan zitten. Daar hadden ze een bier proeverijtje.

Dat bestond uit 3 kleine biertjes van de tap met een schaaltje geitenkaas. We kregen in het Limburgs uitgelegd welke biertjes het waren, dus vroeg Jolanda het nog maar een keertje bij het afrekenen.

De eerste was:

 • de Witte Leeuw, Stroatige Jannus
 • Texels, Vuurbaak
 • Bon Secours, Brune d'Hivers
 • Naast ons zaten een paar Belgen en die waren ook verrast over het grote aanboed van Belgische bieren. We kregen te horen dat Ieper erg mooi is om te bezoeken, in verband met de oorlogen en dat er een heerlijke bierbrouwerij daar in de buurt was. Uiteraard hebben we dit niet onthouden, maar het zou Brouwerij St. Bernardus kunnen zijn.
  In de winkel ernaast (Zythotheek)verkochten ze allerlei biertjes en daar hebben we met ons lijstje rondgezwaaid. Helaas hadden ze niet alles, dus ook maar wat andere meegenomen.

  Verder een beetje aangerommelt. Wel vergeten vlees uit vriezer te halen, dus geen Indisch eten. Dan maar kaasplankje.

  Zaterdag 31 maart

  Lekker rustig opgestaan. Jolanda ging vroeg weg voor een leuke dag met (brocante) vriendinnen.

  John mocht op de kinderen passen terwijl hij met een model van de Titanic bezig was. Het was lekker weer, fris, maar met een heerlijk zonnetje. Helaas duurde dat maar tot 16:00.

  De air-fryer aangezet voor de frietjes, maar die bleek meer stroom nodig te hebben (9 amp) dan dat we kregen (6 amp). Oops, niet bij stilgestaan. Dus ging Jolanda friet halen ergens in de buurt.

  Later veel regen gehad. Jammer.

  Zondag 1 april

  Het was droog, maar voelde guur aan, dus geen fiets weer. Dan maar een rondje met de auto.

  De Keutenberg mochten we niet op, maar het was voor Jolanda een rondje uit haar jeugd. Via Wijlre en Gulpen naar de Nederlands-Amerikaanse begraafplaats in Margraten gereden. Somber weer, en dat paste helemaal hierbij. Heel erg indrukwekkend.

  Verder rondje gedaan via Slenaken en geŽindigd in Simpelveld. Weer bij de ZLSM! Tickets gehaald en eerst met de Schienenbus naar het Duitse Vetschau. Hardstikke leuke ervaring en veel selfie momenten. De Schienenbus blijft een lelijk ding, maar heel apart.

  Vervolgens met de stoomtrein naar Schin op Geul. We zijn maar niet uitgestapt want de auto stond nog in Simpelveld. Wel zagen we de gebouwen van de boerencamping waar we stonden. Uiteraard een paashaas gezien. En ditmaal veel uitleg gekregen van de conducteur. De treinstellen waren van de Belgische spoorwegen uit 1930 en de stoomtrein was van de Zweedse Spoorwegen en kwan uit 1910.

  Toen we terug waren kwamen we erachter dat we weer vergeten om vlees eruit te halen. Dus geen BBQ! Dan maar de friet die over was opwarmen van de dag ervoor. Jolanda werd een beetje grieperig, dus vroeg naar bed.

  Maandag 2 april

  Een beetje uitgeslapen voor zover dat ging met onze vroege vogels aka boomers. Rustig alles ingepakt en afgerekend. Jolanda ging nog even wat vlaaien halen.

  Om 10:30 reden we weg en zo waren we om 13:00 weer thuis. En toen pas ging het weer regenen.