Costa Kabrita 2021

van 25-06-2021 t/m 03-07-2021

Mijn route...

Vrijdag 25 juni

Om 13:45 weggereden en om 14:00 was ik er al. Iets later door mijn gevloek op de nieuwe Skoda. Hij rijdt wel goed met caravan en dat had ik niet verwacht.

Ludo en marcia waren hier al een week en die stonden op het grote veld bij de Alpaca's en geiten. Tony en Jacqueline kkomen later vandaag en blijven in een stacaravan.

Snel neergezet op plaatsje 9. Ik had een heel klein probleempje met de luifel. Waarschijnlijk heb ik die vorig jaar nat ingepakt. Hij stinkt vreselijk. Hopelijk wordt dat minder als hij kan luchten.

Met de hondjes bij de Alpacas gekeken. De kinderen vonden hen steeds interessanter.

Later ging het best even doorregenen.

In de caravan gegeten, shoarma met een Italiaanse bol. Ik was de juiste broodjes vergeten te halen.

Tony had binnenkort een examen voor Bier Ambassadeur I en wij hebben hem geholpen met zijn examen voor het bier proeven en dan bepalen welke het is. Ik ben hier hopeloos in.

Ik had wel een dubbele tong, na 6 degustatie glaasjes, waarvan ik er 2 weggeven en 1 weggegooid heb. Bier en ik gaan even niet samen.

Zaterdag 26 juni

Om 07:00 zijn we even opgestaan. De kinderen eten enn weer terug tot 10:00.

Planning? Helemaal niets, begalve uit eten en waarschijnlijk weer verder met het examen.

We hebben eerste lekker bij elkaar zitten babbelen. Toen naar de grote stad Hoogerheide. Bij de Délifrance een broodje Martino gegeten. Buiten op het terras en uiteraard ging het regenen. Maar wij waren bikkels en voor 10 druppels sloegen wij niet op de vlucht. Het bleef ook bij 10 druppels.

Sjoppen bij de A.C. Tion en boodschappen bij de Jumbo

Terug naar de camping en wachten tot we konden gaan eten bij de Kroon. En de hondjes waren erbij en ze waren heel erg lief. Een mixed grill genomen en die was erg goed. Met betaalbare Karmaliet erbij en Irish coffee na.

Op de camping in huisje naast mij koffie thee en verder gegaan met examen. Afgesloten met stoute koffie. Een niet te zuipen bier en dat werd dan ook gedoneerd aan de kabouters. En toen was het toch weer laat.

Zondag 27 juni

Hetzelfde als gisteren, maar om 09:30 er weer uit

Rond 1200 kwamen Johan, Marianne, michel en Katja. Heel gezellig met veel bier.

Eind van de middag weer wat onweer en regen. Marcia en Ludo hadden frites gehaald en ik had stoof van de Lidl. En aardbeien als toetje.

Even rust pauze en weer verder met proeven. Geen echte vies bier, maar Tony had er helaas niet veel goed. We hebben wel heel veel lol gehad.

Maandag 28 juni

Vandaag gingen Tony en Jacqueline weer naar huis. Dus die hebben we als een koningin uitgewuifd.

En toen er maar een rustdag van gemaakt. Het is bewolkt en het druppelt af en toe. Nog even naar de Aldi in Hoogerheide geweest. Ieder voor zich gegeten en later nog wat drinken bij Ludo en Marcia. Het werd niet laat dit keer.

Dinsdag 29 juni

We waren na het eten weer terug naar bed gegaan en werden pas om 10:50 wakker!

En na een heel kort ontbijt Espresso bij Ludo en Marcia gedronken.

Toen de huishoudelijke klusjes gedaan, zoals caravan schoongemaken, toilet verschonen, water bijvullen maar wel de afwas in vaatwasmachine gedaan. Het is vakantie en dat moet ook zo blijven.

Wandeling gemaakt van 3.2 km, route "vos". Dat is een mooi bos. We zijn er nu ook naar toe gereden en kan dit eigenlijk veel vaker doen.

Website: Wandelroutes, grenspark Kalmthout.

 

Uitgerust en later een bbq in het houten gebouwtje naast de Alpaca's. Ik had wel een erg grote ribeye meegenomen. Het dak lekte een heel klein beetjes en het werd snel koud. Om 20:30 al weer in de caravan. Nog geen verwarming aan, er zat nog genoeg warmte in caravan.

Woensdag 30 juni

Het miezerde en eigenlijk hebben we helemaal niets gedaan. Ik ben even naar Hoogerheide geweest voor een rouwkaart en 6 haringen.

De rouwkaart was voor Ruud Suijkerbuijk die longkanker had en maar 42 jaar oud mocht worden.

De haringen waren ontzettend lekker. Die viswinkel "De Vos" in Hoogerheide is trouwens een hele mooie winkel.

Tegen 19:00 uur weer bij de Kroon, voor een Karmeliet, kip saté en een Irish coffee. Het was weer even droog .

Donderdag 1 juli

Ik had de wekker op 09:30 gezet om niet al te laat uit bed te komen.

Absoluut geen inspiratie in avondeten, dus naar de Aldi voor Chinees. Die heeft trouwens een leuk assortiment, weer anders dan de Lidl. Even naar de Hema geweest en daar een huispak aangeschaft.

Nog even een espresso met kwarktaart genomen bij het Raedthuys. Ook op dat plein, naast de vishandel. Daar willen we morgen gaan eten met Katja, Johan en Marianne. Michel, Tony en Jacqueline konden niet.

Vervolgens weer een stuk gaan lopen. Dit maal de "muis" en "uil" route. Dat zat tussen Jagersrust en Huijbergen.

Ik ben daarna doorgereden naar huis om de medicijnen aan te vullen. Dat was maar goed ook, want er was een aardlek gesprongen en de groep van de woonkamer had weinig zin. Ook doet de cv het niet meer. Het bleek de buitenverlichting te zijn... niet gek net al die miezer en regen. Probleem voor volgende week.

Ludo en Marcia gaan gezellig naar Eindhoven om Lulof op te halen. Die is hoogbegaafd, highly sensitive, maar kan werkelijk helemaal niets. Behalve zijn studie. En sociaal schijnt hij ook niet te zijn.

Nadeel van plekje 9 is het zand. En bij Ludo en marcia kunnen ze rondlopen met een meter riem. Dat werkt als een soort stalen kogel. Ze lopen niet ver weg.

Op de tafel, het aanrecht, de vloer, overal zand. Snap er niets van 😃.

Ik heb de skoda al zover dat hij zich gedraagd als een automaat. Dus rem los is bollen. Getankt en het zatte kut konijn van een programmeur vervloekt om de dagteller te resetten.

Vrijdag 2 juli

Eerst ontbeten en toen een rondje door het plaatselijke bos, tot achter de sportvelden gelopen. 1.5 km, maar wel leuk.

Het is en blijft somber weer, maar de temperatuur is niet slecht.

In de middag nog een wandeling gedaan "pauw" vanaf de Volksabdij en was 5 km.

Belle is door elke plas cq modderpoel gelopen. Ze ziet er niet uit. Prinses Amelie liep er maar door een paar.

Om 18:00 bij het Raedthuys in Hoogerheide om te gaan eten. Daar waren Johan, Marianne en Katja al. We namen allemaal een voor gerecht. Heerlijk allemaal, maar daar kregen we spijt van bij het nagerecht. Ik had een runder carpaccio vooraf met olijven, kaas, pitjes tomaat... Heerlijk! Daarna spareribs die van het bot viel. Afgesloten met een tiramisu in een groot glas. Katja had er ook een. Zij zei dat hij lekker luchtig was. Dat was hij ook, maar hij viel wel heel zwaar. Dus ook niet helemaal opgegeten.

Michel had een bbq van zijn oude werkgever maar kwam later nog een pint drinken Het was heel gezellig. Marcia reed, Ludo had iets te veel op en was zijn telefoon kwijt, maar die lag gelukkig nog op de tafel. En toen weer naar bed.

Zaterdag 3 juli

Ik mocht uitslapen en dat hebben we ook gedaan. Weer tot 09:30. Ludo en Marcia waren aan het opruimen en alles klaar maken voor vertrek.

En ik had ook zoiets van "waarom nog een dag blijven?". Het weer was ook niet echt lekker, dus...

Zij reden rond 11:00 weg, helemaal naar Roosendaal en ik heb redelijk vlotjes ingepakt en reed rond 13:30 naar huis. Met 2 blije kinderen, want zoals je in je tuin piest, pies je nergens...